Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Απλήρωτα voucher και αποκλεισμοί με ευθύνη της κυβέρνησης

Σε αναβρασμό και απελπισία βρίσκονται οι γονείς ατόμων με αναπηρία που πηγαίνουν στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, αφού παραμένουν απλήρωτα voucher για το 2024 - 2025, με αποτέλεσμα να απειλούνται με αποκλεισμό.

Αυτό ενώ προχθές ο πρωθυπουργός έκοβε κορδέλες σε μια ειδική υπηρεσία του ΟΑΕΔ, τάχα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, εξασφαλίζοντας «προσβασιμότητα» στα σχετικά γραφεία. Προσβασιμότητα για να ενημερώνονται από κοντά οι ανάπηροι για τους κόφτες της ζωής τους, δηλαδή...

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης αναδεικνύει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, επισημαίνοντας ότι αντί να αναπτύξει δημόσιες δομές προσπαθεί να καλύψει κρίσιμα κενά με «voucher και pass-αδάκια σαν δωροεπιταγές».

Η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει ότι «είναι απλήρωτα τα voucher των παιδιών πάνω από 22 ετών με αναπηρία που πηγαίνουν σε ΚΔΑΠ, ενώ οδηγούνται σε αποκλεισμό για τη σχολική χρονιά 2024 - 2025».

Και «την ίδια στιγμή γεμίζουν οι γειτονιές, πόλεις και κωμοπόλεις με ιδιώτες που μηχανεύονται με χίλιους δυο τρόπους να βγάλουν χρήμα στις πλάτες των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους».

Η ΣΕΑΑΝ απαιτεί να εξασφαλιστεί η κάλυψη όλων των παιδιών, να μην υπάρχει κανένας αποκλεισμός. Να ιδρυθούν δημόσια ΚΔΑΠ σε όλους τους δήμους με βάση τις ανάγκες, όχι με voucher και pass-αδάκια, με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. ΚΔΑΠ ΑμεΑ που να λειτουργούν με σύγχρονα επιστημονικά προγράμματα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αναπηρίας κάθε παιδιού, αλλά και ίδρυση δημόσιων προστατευόμενων εργαστηρίων όπου να μπορούν να προσληφθούν όλα τα ΑμεΑ που αποφοιτούν από τη Δευτεροβάθμια Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση, τα διάφορα ΚΕΚ και ειδικά τα ΙΕΚ, παιδιά με νοητική στέρηση, αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες, πολλαπλές παθήσεις. ΕΕΕΚ, ΕΝΕΓΥΛ, ΙΕΚ και δημόσιες επαγγελματικές σχολές για ΑμεΑ με σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα, το απολυτήριο αποφοίτησης να εξασφαλίζει συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα και το κράτος με δική του ευθύνη να εξασφαλίζει δουλειά σε όλους τους αποφοίτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ