Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΒ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυνατό ΚΚΕ, που στηρίζει τους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών

Από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αγιά
Από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αγιά
Να στηρίξουν το ΚΚΕ, που είναι δίπλα τους και στηρίζει τους αγώνες τους, καλεί τους αγρότες της περιοχής η Κομματική Οργάνωση Αγιάς Λάρισας του ΚΚΕ, καλώντας τους ταυτόχρονα να καταδικάσουν τα κόμματα της ΚΑΠ και της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι στις 9 Ιούνη, μέρα των ευρωεκλογών, οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ τους στο δρόμο (βλ. σχετικό θέμα δίπλα), συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για να λάβουν αποζημιώσεις στις δεντροκαλλιέργειες λόγω «Ντάνιελ», καθώς η Αγιά είναι ο μόνος πλημμυρόπληκτος δήμος που εξαιρέθηκε από τον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παριστάνει την αναρμόδια...

«Η ΚΟ Αγιάς του ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό σας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις που οργανώνετε για την επιβίωσή σας, για να συνεχίσετε να παράγετε και να ζείτε στον τόπο σας. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους για καταβολή άμεσων και στο 100% αποζημιώσεων για τις καταστροφές που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβρη», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Οργάνωσης του Κόμματος, που προσθέτει:

«Η ίδια η ζωή φανερώνει πως οι ανάσες ανακούφισης έρχονται όταν μαζικά και συντονισμένα βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα, με τα τρακτέρ ή με άλλες μορφές. Οταν δυναμώνει η κοινή δράση με τον υπόλοιπο λαό, που έχει κοινά προβλήματα, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών.

Με το ίδιο κριτήριο πρέπει να πάμε και στην κάλπη, να ψηφίσουμε όπως αγωνιζόμαστε καθημερινά.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά σας, που επικαλείται τις "αντοχές" της οικονομίας και "ξύνει τον πάτο του βαρελιού" όταν πρόκειται για τις διεκδικήσεις του εργαζομένου λαού, για να βρίσκονται πάντα "στον αφρό" τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η "σταθερότητα" που θέλει να διαφυλάξει η ΝΔ σημαίνει να μειώνεται κάθε χρόνο το εισόδημα του αγρότη, να φοβάται για την παραγωγή του όταν βρέχει ή ρίχνει χαλάζι, να μειώνονται οι ενισχύσεις, να μην παίρνει αποζημιώσεις και να μην ξέρει αν θα μπορεί να καλλιεργήσει την επόμενη χρονιά. Την ίδια ώρα όμως οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη - ρεκόρ, το κράτος συνεχίζει να ξοδεύει μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα για να περιφρουρεί η φρεγάτα "Υδρα" στην Ερυθρά Θάλασσα τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Καταδικάζουμε τα κόμματα της ΚΑΠ, της ΕΕ

"Μαυρίζουμε" τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και ευθύνονται για τα διαχρονικά προβλήματα σας.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Βελόπουλος, Πλεύση, πίνουν νερό στην ...υγειά της ΕΕ, στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, προσφέροντάς της συναίνεση.

Η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Μη χάνεις τον στόχο σου... Σημάδεψε σωστά, με ψήφο στο ΚΚΕ

Στις 9 Ιούνη βγάζουμε τα τρακτέρ μας στον δρόμο. Ταυτόχρονα καταδικάζουμε στην κάλπη όσους ευθύνονται για τα προβλήματα που βιώνουμε, δίνουμε δύναμη σε αυτούς που στέκονται διαχρονικά δίπλα μας.

Γνωρίζετε καλά ότι το ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη του συμμετέχουν στους Αγροτικούς Συλλόγους, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την οργάνωση της πάλης για την επιβίωση του βιοπαλαιστή αγρότη.

Γνωρίζετε ότι το ΚΚΕ στηρίζει διαχρονικά τα δίκαια αιτήματά σας και ότι είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική σε όλες τις εκδοχές της, προειδοποίησε για τις συνέπειές της.

Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ θα δυναμώσουν η ελπίδα και η προοπτική, θα δοθεί ώθηση για ακόμα καλύτερη οργάνωση των αγώνων και των διεκδικήσεών σας.

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί από την επόμενη μέρα στον δρόμο του αγώνα, εκεί που μπορεί να εκφραστεί η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, εκεί που μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές αποφάσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει τον εμπαιγμό προς τους αγρότες(2024-02-06 00:00:00.0)
Μαζική και δυναμική η αρχή νέων αγώνων!(2012-12-11 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα(2007-03-03 00:00:00.0)
Ξαναπληρώνει τις ...«πληρωμένες» επιδοτήσεις(2007-02-24 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σ' ολόκληρη τη χώρα(2007-02-22 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις(2007-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ