Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κλιμάκωση του αγώνα αποφάσισαν οι απολυμένοι του «Βαρβαρέσου»

Να συνεχίσουν αγωνιστικά τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, με επόμενο σταθμό την οργάνωση πλατιάς σύσκεψης και συναυλίας μέσα στον Ιούνη, αποφάσισαν οι απολυμένοι της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Ημαθίας, στη Νάουσα.

Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε απολογισμός των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων που έχουν πραγματοποιήσει και από τις οποίες, όπως ειπώθηκε, αναδεικνύεται το συμπέρασμα ότι μόνο με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι, και με όπλο την αλληλεγγύη, μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Οτι δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι είχαν τα εργατικά σωματεία και τον λαό, ενώ η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα ήταν άφαντοι.

Χάρη στον αγώνα τους, άλλωστε, απέσπασαν τη δέσμευση ότι το υπουργείο θα εξετάσει την άμεση καταβολή έκτακτου βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ, ενώ θα εισηγηθεί και να δοθούν άλλα 3.000 ευρώ, καθώς επίσης να μπουν οι εργαζόμενοι σε προγράμματα εργασίας.

Οι απολυμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πάλη τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Διεκδικούν:

Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους, που φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ. Να μη μείνει κανένα σπίτι άνεργου χωρίς ρεύμα και νερό, να παγώσουν οι λογαριασμοί, να μην εκπλειστηριαστεί κανένα σπίτι.

Να θεωρηθεί συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας και να παρθούν μέτρα προστασίας για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Να ενταχθούν οι απολυμένοι σε προγράμματα εργασίας, με πλήρη δικαιώματα. Να βγουν στη σύνταξη με πλήρεις αποδοχές οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρωμένα 10.500 ένσημα.

Και, τέλος, να μη χαθεί κανένα εργασιακό δικαίωμα και καμία θέση εργασίας σε περίπτωση που έρθει κάποιος επενδυτής και επιδιώξει πονηρά να ανοίξει το εργοστάσιο «καθαρό» από εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ