Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Σήμερα η 24ωρη απεργία ενάντια στη 12ωρη εργασία

Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία, σήμερα, Πέμπτη 30 Μάη και απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το πρωί στις πύλες των εργοταξίων της Ολυμπιάδας, απαντούν οι μεταλλωρύχοι στην αδιαλλαξία της διοίκησης της «Ελληνικός Χρυσός».

Οπως καταγγέλλουν τα Σωματεία, η εργοδοσία, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, πρότεινε αύξηση 5% στον βασικό μισθό, με την προϋπόθεση εφαρμογής του νέου προγράμματος εργασίας που προβλέπει 12ωρη εργασία και κατάργηση των αργιών!

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν τους εκβιασμούς και αγωνίζονται για να μην καταργηθεί η 8ωρη εργασία, για καμία αλλαγή στις αργίες, υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι η συνάντηση «άργησε μία βδομάδα με την πρόφαση της ενημέρωσης του Καναδά. Αφού εδώ και 3 μήνες, μας ανέλυαν το νέο πρόγραμμα εργασίας. Αφού εδώ και 3 μήνες, τους εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους δεν διαπραγματευόμαστε τη ζωή μας για τα κέρδη τους. Και ενώ πριν από 10 μέρες πραγματοποιήσαμε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις με αποτέλεσμα, το οποίο τους κοινοποιήσαμε, που δεν αφήνει χώρο για παρερμηνείες.

Στη σημερινή συνάντηση ήρθαμε αντιμέτωποι, για άλλη μια φορά, με αδιαλλαξία και εμπαιγμό από τη μεριά της διοίκησης, που δεν τιμάει τη διαπραγμάτευση και εμάς, ως εκπροσώπους των εργαζομένων.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να προτείνουν αύξηση 5% στον βασικό μισθό με την προϋπόθεση της εφαρμογής του νέου προγράμματος εργασίας.

Δεδομένης λοιπόν της αδιάλλακτης στάσης της εταιρείας, και της άρνησής της να συζητήσουμε πάνω στην πρότασή μας που εγκρίθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις, αποφασίζουμε: Την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, την Πέμπτη 30 Μάη 2024».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ