Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Τραγική κατάληξη για νεφροπαθή λόγω της υποστελέχωσης του ασθενοφόρου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη στο Κέντρο Υγείας

Τραγική κατάληξη είχε για έναν νεφροπαθή από τα Φάρσαλα η ανάγκη για άμεση βοήθεια προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία στη φίστουλα (τεχνητά διαμορφωμένη φλέβα για τη σύνδεση με το μηχάνημα αιμοκάθαρσης). Ο άνθρωπος πέθανε και όλα δείχνουν ότι ο θάνατός του σχετίζεται με την ένδεια σε πληρώματα ασθενοφόρων, στην προκειμένη περίπτωση στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, όπου σήμερα Πέμπτη στις 12.30 μ.μ. οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υγειονομικούς, ο ασθενής τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων ζητώντας βοήθεια, καθώς η φίστουλα έσπασε και έχανε αίμα. Στο Κέντρο Υγείας υπήρχε το ασθενοφόρο μόνο με έναν οδηγό, χωρίς δηλαδή το απαιτούμενο πλήρωμα με πιστοποιημένους διασώστες. Οπως έγινε γνωστό, η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων έδωσε εντολή σε μια νοσηλεύτρια να στελεχώσει το ασθενοφόρο. Ωστόσο, αν και έφτασαν έγκαιρα στο σπίτι του ασθενούς, ο οδηγός και η νοσηλεύτρια δεν ήταν σε θέση να τον κατεβάσουν και ζήτησαν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, η οποία και τον μετέφερε τελικά στο όχημα.

Ωστόσο ο ασθενής είχε χάσει πολύ αίμα, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων σε νοσοκομείο της Λάρισας και, δυστυχώς, κατά τη διακομιδή έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Μετά τους στρατιωτικούς, και ...σπουδαστές για τη στελέχωση των ασθενοφόρων

Και αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει ότι συνεχίζεται η επικίνδυνη κατάσταση με τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στα ασθενοφόρα, που αντί η κυβέρνηση να τα στελεχώσει με μόνιμα πληρώματα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, είχε ψηφίσει τον Ιούλη του 2023 διάταξη για μεικτά πληρώματα ασθενοφόρων με πυροσβέστες, στρατιωτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους!

Μάλιστα, συνεχίζοντας στον ίδιο κατήφορο, μόλις την περασμένη βδομάδα έκανε ακόμα χειρότερη αυτήν τη διάταξη, ψηφίζοντας τροπολογία για να στελεχώνονται τα ασθενοφόρα ...με σπουδαστές του ΙΕΚ - ΕΚΑΒ.

Το γεγονός αυτό είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» στο ΕΚΑΒ, τονίζοντας ότι «σαν σκέψη είναι τρομακτική, αφού εκθέτει πρακτικά ασκούμενους και εργαζόμενους σε πολλούς κινδύνους». Σημείωνε ότι συνεχίζονται η υποβάθμιση και η απαξίωση της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, «αφού με τις μεθοδεύσεις αυτές τίθεται σε αμφισβήτηση η ειδικότητα του διασώστη - πληρώματος ασθενοφόρου και βέβαια σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών που καλούμαστε να συνδράμουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ