Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Ξαναχτύπησε ο υπουργός του «δεν υπάρχει επενδυτής για τη ΛΑΡΚΟ»

Η χυδαία και εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στις οικογένειές τους αναδεικνύεται ξεκάθαρα και μέσα από τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας για τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος για άλλη μια φορά εμφανίζεται έκθετος για τους εγκληματικούς σχεδιασμούς.

Δεν φτάνει μάλιστα που πρωτοστάτησε στην εφαρμογή αυτών των σχεδιασμών, αλλά κατέφυγε ξανά σε ειρωνείες και προκλητικές αναφορές.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο υπουργός κατά τη διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Εξαρχο Λοκρίδας βρέθηκε απέναντι σε συζύγους εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Στην ερώτησή τους τι θα γίνει με τη ΛΑΡΚΟ, ο νυν υπουργός Υποδομών και πρώην υπουργός Οικονομικών τούς απάντησε χυδαιολογώντας:«Κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι, δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν προγράμματα».

Μάλιστα το Σωματείο αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις του Χρ. Σταϊκούρα προκειμένου να οριστεί εκλεκτός του ως διοικητικός διευθυντής, ο οποίος πάλι με παρέμβαση του υπουργού «έκοψε τιμολόγια παροχής υπηρεσιών σε εργολάβο, συγγενή πρώτου βαθμού, χωρίς απόδοση έργου».

«Τσάμπα "μάγκας" ο κ. Σταϊκούρας», σχολιάζει το Σωματείο και εξηγεί:

«Οι εργαζόμενοι καθημερινά πηγαίνουμε στα πόστα μας και στις βάρδιες, φυλάμε και συντηρούμε, εκτελούνται προληπτικές εργασίες στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ για να μην προκληθεί βιομηχανικό ατύχημα, είναι δεκάδες οι καθημερινές επεμβάσεις που έχουν αποτρέψει ένα τέτοιο συμβάν. Ο μοναδικός που κάθεται και πληρώνεται, γυρνά με τα αυτοκίνητα της ΛΑΡΚΟ και καμαρώνει, είναι ο διοικητικός διευθυντής, που έγινε διευθυντής με παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα, επειδή είναι φίλος και παράγοντας του κ. Σταϊκούρα και της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα κατ' εξακολούθηση, ακόμα και κατά τη διάρκεια της προσωρινής διαταγής, με παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα έκοψε τιμολόγια παροχής υπηρεσιών σε εργολάβο, συγγενή πρώτου βαθμού, χωρίς απόδοση έργου.

Το δικό του σχέδιο, της δικής του κυβέρνησης, του δικού του κόμματος, απέτυχε, και κλείνει η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αλλα λέει ο πρωθυπουργός, άλλα οι νόμοι και οι Υπουργικές Αποφάσεις, άλλα αυτός, άλλα οι άλλοι υπουργοί, άλλα τα υπηρεσιακά κλιμάκια των υπουργείων, άλλα ο προτιμητέος νέος ιδιοκτήτης, άλλα ο διαχειριστής.

Αλλα αντί άλλων στην κυριολεξία. Υπάρχει κάποιος σοβαρός σε αυτήν την κυβέρνηση; Εχει δίκιο ο υπουργός Σταϊκούρας; Αν ναι, ποια η σκοπιμότητα της σύστασης της "Hellenic Nickel", εφόσον δεν ενδιαφέρεται;

Δηλαδή ο πρωθυπουργός μάς έλεγε ψέματα ότι "θα βρει βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ και το αναλαμβάνει ο ίδιος";

Δηλαδή την ΚΥΑ την εξέδωσαν και την τροπολογία την ψήφισαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να μας απολύσουν; Ψέμα και αυτό;

Εάν δεν έχουν κάτι να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο, καλύτερα να μην έρχονται. Ούτε για παραστάσεις Καραγκιόζη δεν κάνουν.

Είναι επικίνδυνοι και αδίστακτοι, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Εχουμε την πείρα και την αυτοπεποίθηση να αντέξουμε, ενωμένοι, μέχρι την ημέρα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αργά ή γρήγορα, το ένα ή το άλλο επιχειρηματικό σχήμα θα αναλάβει τη διαχείριση του πλούτου της ΛΑΡΚΟ».

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο υπουργός

Η άμεση και αιχμηρή απάντηση του Σωματείου φαίνεται ότι έκανε τον Χρ. Σταϊκούρα να χάσει την ψυχραιμία του, να βλέπει «φαντάσματα» και να εκτίθεται ακόμα περισσότερο.

Σε απάντησή του, μάλιστα, διαψεύδει ότι έκανε δηλώσεις για τη ΛΑΡΚΟ, όχι όμως και ότι συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό στον Εξαρχο Αταλάντης.

Η έλλειψη ψυχραιμίας και επιχειρημάτων του υπουργού που έβαλε τη ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης φαίνεται ξεκάθαρα από την επιλογή του να επιτεθεί στον πρόεδρο του Σωματείου, καταλογίζοντάς του ως «έγκλημα» το ότι ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ! Τέτοια εμπάθεια, τόσο «τσούζει» την κυβέρνηση η πρωτοπόρα δράση των εργαζομένων μαζί με το ΚΚΕ.

Σημειωτέον, είναι η δεύτερη φορά που ο Σταϊκούρας επιχειρεί να διαψεύσει τα ίδια λόγια που είπε μπροστά σε αρκετούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό που δεν μπορεί να διαψεύσει, βέβαια, είναι οι καταγεγραμμένες δηλώσεις του για σχέδια που δήθεν «κρατούν όρθια τη ΛΑΡΚΟ» και «διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ