Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Να διασφαλιστεί το εισόδημα για όλους!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ προς την κυβέρνηση για τη διασφάλιση του εισοδήματος όλων των απολυμένων, ενώ παράλληλα τρέχουν οι προετοιμασίες ώστε η πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης του αγώνα και των διεκδικήσεων ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Οπως ενημερώνει τα μέλη του το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την απορρόφηση απολυμένων από την περιοχή της Λοκρίδας στο Δασαρχείο Αταλάντης. Αντίστοιχη συνάντηση την επόμενη βδομάδα θα γίνει και στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), σχετικά με την επίλυση προβλημάτων στην απορρόφηση των απολυμένων στα προγράμματα απασχόλησης, προβλημάτων τα οποία με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένουν.

Επίσης, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν την πίεση προς την κυβέρνηση για την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους απολυμένους, ώστε να επιβιώσουν οι οικογένειές τους μέχρι τη διασφάλιση εισοδήματος, όπως και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ασφαλιστικά δικαιώματα στους φορείς υποδοχής των προγραμμάτων απασχόλησης.

Παράλληλα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ σχεδιάζουν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη, συνεχίζοντας τον αγώνα για τη διασφάλιση του εισοδήματος όλων των εργαζομένων. Ετοιμάζονται να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργάτες, τα ταξικά αδέρφια τους σε ολόκληρη τη χώρα, να αναδείξουν και να βάλουν μπροστά διεκδικήσεις ειδικά στους φορείς υποδοχής και στους άλλους χώρους εργασίας όπου βρίσκονται σήμερα απολυμένοι της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ