Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κυνηγάει τις συνταγογραφήσεις ενώ αποθεώνει το Φάρμακο - εμπόρευμα

Πρώτα υπερασπίζονται το Φάρμακο - εμπόρευμα και μετά παριστάνουν τους ...έκπληκτους από τις συνέπειες αυτής της εμπορευματοποίησης. Για την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας ο λόγος, που από χθες περιδιαβαίνει στα κανάλια καταγγέλλοντας γιατρούς που «υπερσυνταγογραφούν», ενώ προβάλλει και τις ψηφιακές δυνατότητες της ΗΔΙΚΑ για να πιάνει τους «παραβάτες». Μόνο που τέτοια φαινόμενα έχουν την υπογραφή της πολιτικής που επιτρέπει σε βιομηχανίες να θησαυρίζουν στην πλάτη του λαού, και πάνω σ' αυτό το έδαφος ξεφυτρώνουν και περιπτώσεις όπως των ψεύτικων συνταγών, ώστε διάφορα κυκλώματα να ρουφάνε χρήμα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την ίδια στιγμή, φαινόμενα όπως αυτό αξιοποιούνται ως πρόσχημα για να γίνεται πιο αιχμηρό το «τσεκούρι» των κρατικών περικοπών στη φαρμακευτική δαπάνη, φορτώνοντας - όπως έχει αποδειχθεί - ακόμα περισσότερα στις πλάτες των ασφαλισμένων. Στην κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, η κυβέρνηση διαφημίζει και την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων για τον εντοπισμό «αποκλίσεων».

Ετσι, στο «στόχαστρο» μπαίνουν «το πλήθος και η αξία των συνταγών», η συχνότητα ανανέωσής τους ανά ιατρική ειδικότητα, φαρμακεία και ασθενή. «Θα γίνονται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις. Παρακολουθούμε τη φαρμακευτική δαπάνη με απίστευτη λεπτομέρεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, ευχαριστώντας προφανώς «το Ταμείο Ανάκαμψης που μας έδωσε τους πόρους».

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αξιοποιεί τέτοιες βολικές για την πολιτική της περιπτώσεις παραβατικότητας, το μόνο σίγουρο είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα για τον λαό θα είναι εδώ και θα απειλεί την υγεία του. Θα είναι εδώ το Φάρμακο - εμπόρευμα, που με ευθύνη κυβερνήσεων και βιομηχάνων θα πληρώνεται πανάκριβα και όσοι το χρειάζονται δεν θα το έχουν απολύτως δωρεάν, όπως δικαιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ