Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα στην Πάτρα

Σε κινητοποίηση στις έδρες του ΕΛΓΑ (10 π.μ.) και του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Πάτρα καλεί σήμερα Πέμπτη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει για βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους με τις επιστροφές ενισχύσεων και την καθυστέρηση απόδοσης αποζημιώσεων για ζημιές σε καλλιέργειες και όχι μόνο.

Επισημαίνουν ότι πληρώνουν πανάκριβο το ηλεκτρικό ρεύμα σε αγροικίες, στάβλους, γεωτρήσεις και την ίδια ώρα ετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή αιολικά πάρκα (Πατραϊκός Κόλπος, Ζήρεια, Φτέρη) με «ζεστό» χρήμα επιδοτήσεων στους ομίλους Ενέργειας, ενώ με τη νέα ΚΑΠ αυτές μειώθηκαν ακόμα και πάνω από 40%. Επιπλέον, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ερυμάνθου αναμένουν αν και πότε θα αποζημιωθούν σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, σπίτια και εγκαταστάσεις τους από την καταστροφική πυρκαγιά της 21ης Ιούνη! Οπως υπογράμμισε μάλιστα η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αθηνά Ηλιοπούλου, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά ακόμα δεν έχουν τελειώσει στην περιοχή ούτε οι καταγραφές των ζημιών σε πληγέντες!

Και ενώ εξακολουθούν να περιμένουν πορίσματα από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από τον «Daniel», ο ΟΠΕΚΕΠΕ στέλνει τα γνωστά «ραβασάκια» για επιστροφές, ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» ποσά που έλαβαν. Η Ομοσπονδία απαιτεί να σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και να μην επιστραφεί ούτε ένα ευρώ, αντίθετα να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Ερύμανθο και από τον «Daniel» στην Αιγιάλεια. Επίσης, ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που να αποζημιώνει στο 100%, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα οι οποίες να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και ειδικά για τη μαύρη σταφίδα 2,5 ευρώ το κιλό, καθώς και μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ