Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ «IRON MOUNTAIN»
«Δεν είμαστε "αναλώσιμοι"» διαμηνύουν οι εργαζόμενοι

Πρόσφατα πέθανε συνάδελφός τους την ώρα της δουλειάς

Με δίωρες στάσεις εργασίας σήμερα (7 π.μ. έως 9 π.μ. και 3 μ.μ. έως 5 μ.μ.) οι εργαζόμενοι στην «Iron Mountain» διεκδικούν μέτρα για την προστασία της ζωής τους και δουλειά με δικαιώματα, απαιτώντας να μπει τέρμα στις συμβάσεις και τους όρους εργασίας που τους θεωρούν «αναλώσιμους». Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους μετά από τον θάνατο μιας συναδέλφου τους από εγκεφαλικό την ώρα της δουλειάς. Στο πλευρό τους έχουν τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, που έχει προκηρύξει και τις σημερινές στάσεις, και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής που στηρίζουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες και τις διεκδικήσεις τους.

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην ψηφιοποίηση, αποθήκευση, προστασία και διαχείριση πληροφοριών, παρέχοντας υπηρεσίες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και φορείς του Δημοσίου, όπως ο ΕΦΚΑ. Οι εργαζόμενοι σε αυτή, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, «είναι υποχρεωμένοι να ζουν με το άγχος αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους από τον ένα μήνα στον επόμενο, να δουλεύουν κάτω από τη συνεχή πίεση των "στόχων" που θέτει η εργοδοσία, να γίνονται "μπαλάκι" ανάμεσα στην εταιρεία και τους εργολάβους».

Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν διαμόρφωσαν πλαίσιο διεκδικήσεων, απαιτώντας από την εταιρεία τα στοιχειώδη που δεν είχε φροντίσει να υπάρχουν για να μην κινδυνεύει το προσωπικό: Γιατρό Εργασίας σε κάθε χώρο και βάρδια. Φορητό απινιδωτή σε κάθε κτίριο, καθώς και φαρμακείο με όλα τα αναγκαία. Επίσης, να καταργηθούν οι μηνιαίες συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου με πλήρη δικαιώματα. Κατάργηση κάθε «ενοικίασης» εργαζομένων από τρίτες εταιρείες, όλοι οι εργαζόμενοι να εργάζονται με εργοδότη την «Iron Mountain». Να σταματήσει κάθε προσπάθεια πίεσης προς τους εργαζόμενους μέσω των ημερήσιων στόχων. Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις που λήγουν το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ