Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οχι στο λουκέτο, καμιά απόλυση, να μη μαραζώσει ο τόπος

Πλούσια δράση που κορυφώνεται με την αυριανή μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία στη Λάρυμνα

Με όπλα την ενότητα και συσπείρωση στα Σωματεία τους, αλλά και την πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που συναντούν σε κάθε τους βήμα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν περήφανα τον αγώνα τους απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών συμφερόντων, με επόμενο μεγάλο σταθμό την απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης με τον Γιώργο Νταλάρα και την Φωτεινή Βελεσιώτου, αύριο Τετάρτη, στις 12.30 μ.μ., στην παραλία της Λάρυμνας.

Σήμερα Τρίτη, στις 12.30 μ.μ., αντιπροσωπεία των σωματείων και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατεβαίνουν ξανά στην Αθήνα για παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΑ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Αλιμος), καταγγέλλοντας τα προγράμματα φτώχειας και ανεργίας και τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να τους πετάξει έξω από τη ΛΑΡΚΟ και τις εργασίες τους.

Οι μεγάλες αγωνιστικές στιγμές που ζει η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, η Λοκρίδα αλλά και ολόκληρη η Φθιώτιδα συνεχίστηκαν και τις τελευταίες μέρες. Οι αντιπροσωπείες των εργαζομένων και των σωματείων που οργώνουν τα χωριά της περιοχής γίνονται αποδεκτές με ιδιαίτερη θέρμη και αγωνιστικό ενθουσιασμό από συναδέλφους τους και τον λαό.

Τα λόγια στήριξης συνοδεύουν κάθε βήμα τους. Τα επιχειρήματά τους, η κραυγή αγωνίας αγγίζουν όλο και πιο πλατιά τα λαϊκά στρώματα, που αναγνωρίζουν και αγανακτούν από το έγκλημα σε βάρος τους και σε βάρος των οικογενειών τους, αλλά και ταυτόχρονα ξεσπούν και τη δικιά τους οργή για την βασανιστική καθημερινότητα.

Συγκινητική η υποδοχή στη Λαμία σε κάθε τους βήμα

Ιδιαίτερα θερμή και συγκινητική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, νέοι και κάτοικοι της Λαμίας στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, που το πρωί του Σαββάτου, βρέθηκε στην πόλη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη Στερεά.

Πανό δεσπόζει στο κέντρο της Λαμίας
Πανό δεσπόζει στο κέντρο της Λαμίας
Τους εργαζόμενους υποδέχθηκε αγωνιστικά το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και συνάδελφοί τους από την περιοχή, δηλώνοντας ότι παραμένουν στο πλευρό τους, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη καμπή του αγώνα τους, ότι ο αγώνας τους είναι και δικός τους, αφού όλοι μαζί αντιστέκονται στον μαρασμό του τόπου τους που σηματοδοτεί το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και οι εκατοντάδες απολύσεις.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας, ενώ συμμετείχε και η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Σε κάθε τους βήμα στην πόλη της Λαμίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συναντούσαν τη λαϊκή οργή για τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για το λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, για το πέταγμά τους στα ντροπιαστικά προγράμματα της ανεργίας, ώστε να παραδοθεί «καθαρή» η επιχείρηση στον επενδυτή.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της πόλης, όπου μοιράστηκαν μαζικά ανακοινώσεις σε εκατοντάδες κατοίκους, ενώ ένα γιγαντοπανό κρεμάστηκε και δέσποζε στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα: «Οχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, όχι στις απολύσεις, όχι στον μαρασμό του τόπου μας».

Από όπου πέρασε η αυτοκινητοπορεία, το θερμό και μαχητικό κλίμα, τα χειροκροτήματα στους εργαζόμενους, οι ζεστές κουβέντες ότι «είμαστε μαζί σας» έδωσαν για μια ακόμα φορά το μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, τους εργαζόμενους και τον λαό της Φθιώτιδας.

Μαχητικό ήταν το κλίμα και στη λαϊκή της Λαμίας, όπου βρέθηκαν οι αντιπροσωπείες, με τον Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, να ενημερώνει με ομιλία τους διερχόμενους για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ξεσκεπάζοντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες της κυβέρνησης.

Από τη συνέντευξη Τύπου
Από τη συνέντευξη Τύπου
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου δόθηκε συνέντευξη Τύπου, με περαστικούς και θαμώνες να ακούν με ενδιαφέρον όσα έλεγαν τα Σωματεία και το κάλεσμα που απηύθυνε ο Π. Πολίτης να φαίνεται ότι αγγίζει ευρύτερα τον λαό της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύς κόσμος σταματούσε και ρωτούσε λεπτομέρειες για την απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 17 Απρίλη στη Λάρυμνα, όπως και για την αναχώρηση των πούλμαν που έχει δρομολογήσει το Εργατικό Κέντρο.

Εκεί, ο Παναγιώτης Πολίτης ενημέρωσε για τα εγκληματικά αποτελέσματα των σχεδιασμών της κυβέρνησης ΛΑΡΚΟ και τις τεράστιες επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στις οικογένειές τους και στις τοπικές κοινωνίες. Εστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και απηύθυνε κάλεσμα να δυναμώσει η αλληλεγγύη και να εκφραστεί μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο, στη Λάρυμνα.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία απηύθυνε στη συνέντευξη Τύπου ο Φοίβος Ιακωβίδης, εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

Θερμή υποδοχή και στα χωριά της Λοκρίδας

Την ίδια θέρμη υποδοχή είχαν οι αντιπροσωπείες των εργαζομένων και των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και στις λαϊκές συγκεντρώσεις ενημέρωσης και τις περιοδείες που έγιναν τις τελευταίες μέρες στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και αλλού.

Στο Κόκκινο, στο Ακραίφνιο, αλλά και στην Αταλάντη που επισκέφτηκαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, πήραν δύναμη και κουράγιο από τα λόγια στήριξης, τη θερμή υποδοχή, την αναγνώριση και αποδοχή του δίκαιου αγώνα και των αιτημάτων τους.

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές έζησε το απόγευμα της Δευτέρας και η Μαλεσίνα, με τους κατοίκους να υποδέχονται θερμά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία, καλώντας σε ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ υποδέχτηκαν με θέρμη και λόγια στήριξης οι επαγγελματίες της Μαλεσίνας, που θα βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις τραγικές επιπτώσεις του κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ και τις απολύσεις, καθώς στην κωμόπολη διαμένει μεγάλος αριθμός εργαζομένων και η κοινωνική και οικονομική ζωή στηρίζεται στη λειτουργία της επιχείρησης. Επίσης στο πλευρό τους βρέθηκαν αρκετοί συνταξιούχοι μεταλλεργάτες και τεχνίτες που πέρασαν τη ζωή τους στα καμίνια και στα υπόλοιπα πόστα του εργοστασίου, καταδικάζοντας το έγκλημα της κυβέρνησης και δηλώνοντας «παρών» στον αγώνα για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ.

Στο πλευρό τους τα συνδικάτα της Στερεάς και Εύβοιας

Αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκονται και σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του αγώνα σωματεία και φορείς από τη Λοκρίδα και ολόκληρη τη Φθιώτιδα, δίνοντας νέα ώθηση στον συντονισμένο και κοινό αγώνα ενάντια στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και στη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Δίπλα στους εργαζόμενους και στον λαό των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς συνεχίζουν να στέκονται και τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λιβαδειάς, Λαμίας, Θήβας και Φωκίδας, πλήθος συνδικάτων και συλλόγων από κάθε γωνιά της Στερεάς και Εύβοιας.

Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας πραγματοποιεί την απεργιακή του συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ναυλώνοντας λεωφορεία για τη μεταφορά στη Λάρυμνα, τα οποία θα αναχωρήσουν αύριο στις 10.30 π.μ., από την οδό Στουρνάρα (στο πάρκινγκ πάνω από το πάρκο Τσαλτάκη).

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς κάνει γνωστό ότι η απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία θα καταλήξει με πορεία στον σταθμό του ΚΤΕΛ, απ' όπου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για τη συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης στη Λάρυμνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή, κλιμακώνουμε για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή» (2024-05-02 00:00:00.0)
Μεγάλες και συγκινητικές αγωνιστικές στιγμές, παρακαταθήκη κλιμάκωσης (2024-04-27 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε, με επόμενο σταθμό την Εργατική Πρωτομαγιά» (2024-04-19 00:00:00.0)
Θερμή η υποδοχή τους στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο (2024-04-13 00:00:00.0)
Υπόθεση όλου του λαού η πάλη για να μη περάσουν οι απολύσεις και το ξεσπίτωμα (2022-02-09 00:00:00.0)
Νέα χρονιά με νέους αγώνες για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ (2021-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ