Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΠΣΟ
«Κανένας συνταξιούχος δεν είναι κόστος», το μήνυμα του Συνεδρίου

Χθες ξεκίνησαν οι εργασίες με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών από όλο τον κόσμο

Με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών και από τις 5 ηπείρους του πλανήτη άρχισαν χθες στην Αθήνα οι διήμερες εργασίες του 3ου Συνεδρίου της Διεθνούς Κλαδικής Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των συνταξιούχων, το Συνέδριο ανέδειξε τα αιτήματα της Διεθνούς, απαιτώντας αξιοπρεπή ζωή για τους απόμαχους της ζωής και προτάσσοντας το σύνθημα «Κανένας συνταξιούχος δεν είναι κόστος».

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κίμ Μπόιξ, γενικός γραμματέας της Οργάνωσης, «Ο πλούτος για να εξασφαλιστούν οι ανάγκες των συνταξιούχων είναι πολύ περισσότερο από αρκετός στον πλανήτη μας. Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πόρων, το πρόβλημα είναι ότι συσσωρεύονται από εκείνους που είναι ικανοί, ως γενοκτόνοι, να σκοτώνουν και να κλέβουν ό,τι είναι απαραίτητο για να συνεχίσουν να συσσωρεύουν πλούτο και εξουσία. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι συνεχίζουν να μας το δείχνουν αυτό, και η Παλαιστίνη είναι το πιο αιματηρό παράδειγμα».

Μάλιστα, με παρατεταμένα χειροκροτήματα και με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» έγινε δεκτή στις εργασίες του Συνεδρίου η Παλαιστίνια εκπρόσωπος.

Στα καθήκοντα που αναλογούν στις οργανώσεις και στα σωματεία των συνταξιούχων αναφέρθηκε ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Διεθνούς Κλαδικής και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, σημειώνοντας την ανάγκη για πιο αποφασιστική δράση ώστε «να δυναμώσουμε παντού τις συνταξιουχικές μας οργανώσεις. Δίπλα στα συνδικάτα των εργατών, με αυτοτελή και με κοινή δράση για όλα τα προβλήματα, στη βάση των πραγματικών μας σύγχρονων αναγκών. Δεν είμαστε συντεχνία, δεν παλεύουμε και δεν αγωνιζόμαστε μόνο για εμάς, αλλά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για μια κοινωνία όπου η ανθρώπινη εργασία και ο παραγόμενος πλούτος δεν θα γίνεται εμπόρευμα για τα κέρδη των καπιταλιστών, αλλά προϊόν που θα υπηρετεί τις ανάγκες του παραγωγού του».

Στο Συνέδριο, που φιλοξενεί η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μπάμπης Κυρίτσης, γγ της ΠΣΟ, ο Γιώργος Μαυρίκος, επίτιμος πρόεδρος της ΠΣΟ, και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΣΟ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Αύριο Τετάρτη, μέρα της πανελλαδικής απεργίας, οι αντιπρόσωποι του 3ου Συνεδρίου θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα, ενώ νωρίτερα θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των συνταξιούχων στο ΣτΕ (βλ. σελ. 9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ