Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Στις 11 π.μ. το αγωνιστικό ραντεβού, στο πλαίσιο της απεργίας στα ΜΜΕ

Απεργούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γραφεία Τύπου και sites, από τις 5 π.μ. έως αύριο στις 5 π.μ., συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 11 π.μ. αλλά και στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στις 10.30 στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι την περίοδο αυτή σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους πραγματοποιούνται αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Από την άλλη ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός στον κλάδο, με πρώτη τη μεγαλύτερη Ενωση, την ΕΣΗΕΑ, κρύβεται πίσω από «απεργίες» που ανακοινώνονται με ένα εξώδικο, χωρίς ενημέρωση και οργάνωση, χωρίς επεξεργασμένα αιτήματα, χωρίς ανάδειξη των αιτιών του προβλήματος και της διεξόδου, χωρίς την προοπτική συσπείρωσης και μαχητικοποίησης των εργαζόμενων διοικητικών και όλου του κλάδου των ΜΜΕ, «δηλαδή άσφαιρα πυρά». Αλλά «ακόμα και όταν προχωρούν - όπως προχωρούν, κάτω από την πίεση των εργαζομένων - σε απεργίες (...) "φροντίζουν" να στριμώξουν αυτές τις ανάγκες στα στενά όρια του κεφαλαίου, των αφεντικών, των αστικών κομμάτων και της διακρατικής καπιταλιστικής ένωσής τους, της ΕΕ!».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τονίζει πως για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ είναι ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων, του κοινού αγώνα, της ισχυροποίησης της οργάνωσης και του αγώνα τους μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Στην κατεύθυνση αυτή, προβάλλει αιτήματα όπως: Κατώτατος μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους και τους πρακτικά ασκούμενους με βάση την ΕΓΣΣΕ. Να μπουν σε ισχύ τα κλιμάκια. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Κατάργηση όλων των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων, της εργασίας με «μπλοκάκι» κ.λπ. Eξασφάλιση πληρωμής υπερωριών και νυχτερινών. Οχι στους εργαζόμενους - «πολυεργαλεία», π.χ. ο δημοσιογράφος να κάνει και τον εικονολήπτη ή τον φωτογράφο με κάμερα κινητού τηλεφώνου. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα εξωτερικά συνεργεία στις εμπόλεμες περιοχές. Ανάλογος εξοπλισμός και λιγότερες ώρες δουλειάς σε συνθήκες φωτιάς, πλημμύρας κ.λπ. Καμία μείωση θέσεων εργασίας, καμία απόλυση, κατάργηση των νόμων Λιβάνιου και Οικονόμου που μειώνουν τους εργαζομένους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, συνυπολογίζοντας και εργαζόμενους σε εταιρίες οπτικοακουστικής παραγωγής κ.λπ.

Επιπλέον στα παραπάνω, για τα δημόσια ΜΜΕ: Οχι στα κουπόνια σίτισης, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε τυχόν αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, πτώχευσης κ.λπ. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Στην απεργία καλεί και το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, που σε ανακοίνωσή του για την αυριανή απεργία, στις 17 Απρίλη, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια εκτύπωσης εφημερίδων και περιοδικών απεργούν σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ