Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαδηλώνουν μαζί με τους εργαζόμενους οι επαγγελματίες

Συναντήσεις με Σωματεία από την ΟΒΣΑ

Μια σημαντική πρωτοβουλία παίρνει το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής για την ενίσχυση της κοινής συντονισμένης δράσης με σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολουμένων. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί συναντήσεις με Διοικήσεις Σωματείων, ενώ τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκε με τα ΔΣ των σωματείων Αρτοποιών, ιδιοκτήτων Ταξί (ΣΑΤΑ) και Εκτελωνιστών. Συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι και συμφωνήθηκε ότι τα πιο βασικά είναι αυτά που προκύπτουν από τα νέα φορολογικά μέτρα, τις πολύπλευρες επιπτώσεις της ακριβείας, τα αδιέξοδα από τα αυξανόμενα χρέη, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις. Προβλήματα δηλαδή που αφορούν όλους τους μικρούς επαγγελματίες και πρέπει να αποτελέσουν βάση για την κοινή δράση όλων των φορέων που τους εκπροσωπούν. Με βάση τα παραπάνω κρίθηκε αναγκαία η πιο δυναμική απάντηση των επαγγελματιών στην Αττική, με δέσμευση για συντονισμό κοινών δράσεων ενημέρωσης αλλά και αγωνιστικών παρεμβάσεων.

Μάλιστα, σε συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί η ΟΒΣΑ, όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου. Στο κάλεσμα αυτό έχουν ανταποκριθεί 23 Ενώσεις και Σωματεία Επαγγελματιών και 3 Επιτροπές Αγώνα.

Αναλυτικά είναι οι σύλλογοι - ενώσεις: Δήμου Αθήνας, Ηλιούπολης, Μεταμόρφωσης, Ν. Ερυθραίας, Αγ. Αναργύρων, Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Ν. Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Καισαριανής.

Επίσης, η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών & περιχώρων και τα κλαδικά σωματεία: Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αθηνών, Εργολάβων ηλεκτρικών έργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ), Εγκαταστατών υδραυλικών Αθήνας, Επιπλοποιών και ξυλουργών καταστηματαρχών Αθηνών και προαστίων, Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ), Καταστηματαρχών κουρέων και κομμωτών «Η Αδελφότης», Ιδιοκτητών καθαριστηρίων - βαφείων και συναφών επαγγελμάτων Αθηνών - περιχώρων «Η Αναγέννηση», Βιοτεχνών υποδηματοποιών Αθήνας (ΣΒΥΑ), Ελαφρών φορτηγών, Φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Αττικής, Αρτοποιών Αθηνών προαστίων και περιχώρων.

Τέλος, οι Επιτροπές Αγώνα: Εστίασης, Λαϊκών αγορών, Φωτογράφων.

Στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία απευθύνουν επίσης σωματεία αυτοαπασχολούμενων της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στα γραφεία συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Τα Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, Βαφείων - καθαριστών και συναφών επαγγελμάτων, επαγγελματιών και εμπόρων Διαβατών και Νέας Μαγνησίας (ΣΕΕΔΜ), βιοτεχνών επιπλοποιών νομού Θεσσαλονίκης, κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών νομού Θεσσαλονίκης, μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ) και των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης έχουν ήδη καλέσει τις τοπικές ομοσπονδίες (ΟΒΣΘ - ΟΕΘ) να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, όπως το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό, η ακρίβεια, οι τράπεζες, οι πλειστηριασμοί, οι εξώσεις και άλλα και αποφασίστηκε με τη συμμετοχή στην απεργία να προβληθούν οι διεκδικήσεις τους για μέτρα που μπορούν να τους επιτρέψουν να «ανασάνουν», όπως η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, να παρθεί πίσω το φορολογικό έκτρωμα, να καταργηθεί άμεσα το τέλος επιτηδεύματος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ