Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2024 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΛΑΜΙΑ
«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή, κλιμακώνουμε για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή»

«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή». Αυτό το αποφασιστικό και μαχητικό μήνυμα έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι συνάδελφοί τους από τη Λαμία και όλοι όσοι συμμετείχαν στη μαζική και δυναμική απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, πιάνοντας το νήμα από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης στις 17 Απρίλη στη Λάρυμνα και τις άλλες μεγάλες κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν, πρόσθεσαν έναν ακόμη σταθμό στον μεγαλειώδη αγώνα τους «για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», για να «καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα», να «πάρουν ξανά μπροστά οι μηχανές και τα καμίνια». Διατράνωσαν ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί, με επόμενο μεγάλο σταθμό τη νέα κάθοδο στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Και στη Λαμία συνάντησαν τη θερμή υποδοχή από τους συναδέλφους τους, από εκπροσώπους συνδικάτων, αγροτικών συλλόγων, από βιοπαλαιστές επαγγελματίες, συνταξιούχους και φοιτητές.

Συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», «οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θέλουνε δουλειά, καμίνια - μηχανές να ανάψουνε ξανά», έσμιξαν με τα συνθήματα για τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων, όπως «κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά» και πλημμύρισαν το κέντρο της Λαμίας.


Αυτό το μήνυμα έστειλε και το τραγούδι «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε», με το οποίο υποδέχτηκε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη Λαμία το μουσικό σχήμα που άνοιξε την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση με αφιέρωμα στα τραγούδια που συντρόφευαν και συντροφεύουν μέχρι σήμερα τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Παράλληλα εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και αντιπροσωπείες των Σωματείων συμμετείχαν σε απεργιακές συγκεντρώσεις στη Στερεά Ελλάδα, καθώς και της Αθήνας.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Φοίβος Ιακωβίδης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

Καλωσόρισε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και κάλεσε να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα τους, τονίζοντας:

«Χαιρετίζουμε και υποδεχόμαστε με καμάρι τα αδέρφια μας από τη ΛΑΡΚΟ, από τη Λάρυμνα, που είναι σήμερα εδώ, κουβαλώντας περήφανα στην πλάτη τους τον τιτάνιο αγώνα, 4,5 χρόνια.

Συνάδελφοι, στεκόμαστε στο πλευρό σας, απλοί στρατιώτες, με αλληλεγγύη μέχρι να ξανακαπνίσει το φουγάρο. Μαζί θα είμαστε και στις 10 του Μάη, στη συγκέντρωσή σας στην Αθήνα, να σταματήσουμε το έγκλημα της κυβέρνησης και των επενδυτών, ούτε σκέψη να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις».

Παναγιώτης Πολίτης: «Δεν λυγίζουμε, δεν υποχωρούμε»

Στο διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς στάθηκε ξεκινώντας την ομιλία του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Τόνισε ότι «Εργατική Πρωτομαγιά σημαίνει: Αγώνας για ανθρώπινη ζωή, για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο. Αγώνες και θυσία για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατικά δικαιώματα. Παγκόσμια ημέρα συντονισμού, ενότητας της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπου με υψωμένη τη γροθιά της αξιοπρέπειας διεκδικούμε δουλειά και προκοπή».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα και την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεών της, οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν ως μόνη ρεαλιστική διέξοδο των αγώνα τους, να περάσουν στην αντεπίθεση.

Σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε στιγμή της πάλης πρέπει να δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Να καταδικαστούν πολιτικά όλοι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της εξουσίας του κεφαλαίου, στον μονόδρομο της ΕΕ. Ολοι αυτοί που, τώρα σε προεκλογικό χρόνο, παρουσιάζονται ως υποστηρικτές του λαού και των εργαζομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πολίτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες και συγκινητικές αγωνιστικές στιγμές, παρακαταθήκη κλιμάκωσης (2024-04-27 00:00:00.0)
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ (2024-04-26 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε, με επόμενο σταθμό την Εργατική Πρωτομαγιά» (2024-04-19 00:00:00.0)
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία κόντρα στις προσπάθειες υπονόμευσης (2021-06-15 00:00:00.0)
24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Λαμία την Τρίτη 25 Μάη (2021-05-22 00:00:00.0)
Απεργία και συγκέντρωση στη Λαμία την Τρίτη 25 Μάη (2021-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ