Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ
Απεργία και συγκέντρωση στη Λαμία την Τρίτη 25 Μάη

Για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 25 Μάη και τη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας, ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και στα μεταλλεία του Αη Γιάννη, δίνοντας συνέχεια στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα τους.

Με τη νέα απεργιακή κινητοποίηση, που αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση και την κάλπη που στήθηκε, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απορρίπτουν, για μία ακόμη φορά, την παγίδα της κυβέρνησης να συναινέσουν στις απολύσεις τους, να σταματήσουν τον αγώνα τους και να αποδεχτούν τους σχεδιασμούς της για τον τεμαχισμό και εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, των περιουσιακών της στοιχείων και του ορυκτού πλούτου μέσα από δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς. Με αντάλλαγμα το «τυράκι» του κάλπικου διαλόγου για «αποζημιώσεις», το περιεχόμενο του οποίου η κυβέρνηση αποφεύγει να το κάνει συγκεκριμένο και να το καταθέσει γραπτώς στους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση επιλέγει μήνες τώρα, να αξιοποιεί το «τυράκι» των αποζημιώσεων, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, να τους διασπάσει και να τους πετάξει έξω από τις δουλειές τους, ώστε να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ και τα μεταλλεία στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, «καθαρή» από το «βαρίδι» των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, στην τελευταία τους Γενική Συνέλευση, έδωσαν περιθώριο στην κυβέρνηση να τους ενημερώσει γραπτώς για τα σχέδιά της σχετικά με τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, μέχρι τη Δευτέρα 17 Μάη. Σε διαφορετική περίπτωση, στη Γενική Συνέλευση, αποφασίστηκε με κάλπη και με συντριπτική πλειοψηφία η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 25 Μάη και συγκέντρωση στη Λαμία.

Στη μάχη για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης έχουν ριχτεί μπροστάρηδες αγωνιστές εργάτες της ΛΑΡΚΟ, που όλους τους προηγούμενους μήνες κράτησαν ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα, την ενότητα των εργαζομένων και τη συσπείρωση στο Σωματείο, πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψη των διαλυτικών σχεδιασμών της κυβέρνησης και την οργάνωση του αγώνα, που μέχρι τώρα πέτυχε να εμποδίσει περαιτέρω περικοπές, διαθεσιμότητες και απολύσεις και κράτησε όλους τους εργαζόμενους στη δουλειά τους.

Με παρεμβάσεις στην πύλη του εργοστασίου, ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους στα διάφορα πόστα, με αφίσες και πανό, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση στη Λαμία και δυναμική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Για τη μετάβαση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λαμία, για τη συγκέντρωση της Τρίτης 25 Μάη, έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από τη Λάρυμνα, τη Μαλεσίνα και άλλα χωριά της περιοχής στις 9 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ