Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να δώσει άμεσα λύση η κυβέρνηση για τους εργάτες γης

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει για άλλη μια χρονιά, λόγω της πανδημίας, με τη συμμετοχή και εργασία αλλοδαπών εργατών γης στο νομό Λάρισας για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα αναδεικνύει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Σημειώνει πως «την ίδια στιγμή που ανοίγουν τα σύνορα για τη διέλευση τουριστών εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των αεροπορικών εταιρειών, των εφοπλιστών και των ξενοδόχων, η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα σύνορα για τους αλλοδαπούς εργάτες γης που είναι απαραίτητοι για την αγροτική παραγωγή.

Στο νομό Λάρισας υπάρχουν 350 θέσεις μετακλητών εργατών γης που είναι όλες καλυμμένες, με αποτέλεσμα να έχει απαγορευτεί η είσοδος σε άλλους, ενώ οι ανάγκες του πρωτογενούς τομέα απαιτούν χιλιάδες εργαζόμενους αυτήν την περίοδο. Η ΕΟΑΣΝΛ έγκαιρα ανέδειξε αυτό το πρόβλημα και προσπαθεί εδώ και μέρες να επικοινωνήσει με το υπουργείο ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Καλούμε την κυβέρνηση, παίρνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να δώσει εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα. Να εξασφαλίσει τη μετακίνηση και τη διαμονή των εργατών γης στα χωριά και τις περιοχές που πρέπει να εργαστούν, τη μεταφορά και εργασία τους στα χωράφια. Δεν χωράει καμιά υποτίμηση των κινδύνων για την υγεία και την παραγωγή που μπορεί να ανακύψουν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ