Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων με σωματεία του κλάδου

Σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσου» στην Πολίχνη, με τη συμμετοχή σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων από τον κλάδο των Κατασκευών, σε μια ακόμα πρωτοβουλία οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέδειξε τις στοχεύσεις του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι «το κεφάλαιο, η μεγαλοεργοδοσία και στον κλάδο των Κατασκευών, προκειμένου να ξεπεράσει προβλήματα και εμπόδια που γεννά η νέα κρίση, προβάλλει νέες απαιτήσεις από την κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί η κερδοφορία του».

Ο Γ. Τασιούλας στην παρέμβασή του ανέδειξε ότι το αντεργατικό οπλοστάσιο έχει αδιάκοπη συνέχεια και ότι το νομοσχέδιο έρχεται να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην εκμετάλλευση.

Σημείωσε ότι η γελοία επιχειρηματολογία της κυβέρνησης πρέπει να προκαλέσει την οργή των εργαζομένων. Και αυτή η οργή να συναντηθεί με την οργανωμένη δράση των συνδικάτων, του ταξικού κινήματος, των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταφέρθηκε η πείρα από τις παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, το θετικό κλίμα που αναδεικνύεται για την προετοιμασία νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για απεργία όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να το φέρει για ψήφιση, με πλαίσιο πάλης που να στοχεύει στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ