Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
Στον αγώνα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στον δήμαρχο, απαιτώντας να πάψει η αντίθεση στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησαν προχτές το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου, μαζί με συμβασιούχους που απασχολούνται στον δήμο μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, στους παιδικούς σταθμούς.

Συνδικάτα και εργαζόμενοι απαίτησαν να μη γίνει καμία απόλυση μπροστά στη νέα χρονιά και να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, το οποίο αντιτίθεται στη μετατροπή των εν λόγω συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενόψει δικαστηρίου που έχουν οι εργαζόμενοι για το ζήτημα αυτό.

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο ΟΤΑ, «πρόκειται για εργαζόμενες που δουλεύουν στους σταθμούς για 10 και 12 χρόνια και καμία δημοτική αρχή ή οποιοδήποτε άλλο όργανο δεν μπορεί να τους πετά στην ανεργία σαν να είναι ανακυκλώσιμα υλικά».

Οπως επισημαίνει το Συνδικάτο, ο δήμαρχος επικαλέστηκε τα οικονομικά του δήμου, τις «λιγότερες εγγραφές», ακόμα και τη ...γήρανση του πληθυσμού στο Παλαιό Φάληρο (!), όπως και ότι «δεν μπορεί να διαθέσει παραπάνω χρήματα για να κρατήσει το προσωπικό». Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι «το κράτος δεν έχει χρήματα και ο κάθε δήμος θα πρέπει να κοιτάει ο ίδιος πώς θα εξασφαλίσει πόρους, ενώ όσον αφορά τη μείωση του ορίου ηλικίας των παιδιών που θα δέχονται οι σταθμοί, μας δήλωσε ότι αυτό θα έχει επιπλέον κόστος».

Συνδικάτα και εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν την αντίθεσή τους στα τροφεία. «Αν ο δήμος έχει ανάγκη από λεφτά, να πάει να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, να πάει να φορολογήσει τα νυχτερινά μαγαζιά, τις τράπεζες και τα μεγαλοκαταστήματα που υπάρχουν στην περιοχή», τόνισαν.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ, αποτιμώντας τις δηλώσεις του δημάρχου και αποκαλύπτοντας τους στόχους της διοίκησης του δήμου, επισημαίνει ότι «όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων, επιχειρούν να μετατρέψουν τους δήμους σε επιχειρήσεις, με κέρδη και ζημιές (...) στόχος τους είναι η συστηματική απαξίωση του συνόλου των υπηρεσιών των δήμων με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Και από αυτήν την πολιτική δεν εξαιρείται καμία υπηρεσία, ούτε οι κοινωνικές δομές».

Απαιτεί από τη δημοτική αρχή «να πάρει τώρα πίσω την απόφαση του Νομικού Προσώπου και να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων που δίνουν αγώνα για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».

Και καλεί τους εργαζόμενους «να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Με την ενότητά μας, την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ