Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ
Αδιάκοπη η δράση σωματείων σε όλη τη χώρα

Συγκροτείται ήδη απεργιακό μέτωπο, στις 3 Ιούνη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες με αίτημα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που σαρώνει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και να ξηλωθεί συνολικά το διαμορφωμένο αντεργατικό οπλοστάσιο, πολλαπλασιάζουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, προετοιμάζοντας παράλληλα νέα απεργιακή κινητοποίηση, με κεντρικό αίτημα να αποσυρθεί το τερατούργημα, να μην κατατεθεί στη Βουλή.

Τα σωματεία πραγματοποιούν συσκέψεις οργάνωσης της πάλης θέτοντας στο επίκεντρο τη διεκδίκηση για την κατάργηση των νόμων «διευθέτησης» του χρόνου εργασίας, του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων, όπως και του «μίνι Εργασιακού» του Βρούτση το οποίο πέρασε εν μέσω πανδημίας. Εχουν, παράλληλα, στα σκαριά την επικαιροποίηση του σχεδίου νόμου στη βάση της απόφασης των 530 σωματείων που αφορούσε Συλλογικές Συμβάσεις, μισθό, ωράριο, εργασιακές σχέσεις.

Το πρόγραμμα δράσης που συζητούν και αποφασίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ήδη διαμορφώνει απεργιακό μέτωπο, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις τους για προκήρυξη απεργίας.

Ηδη το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε προχτές 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη 3 Ιούνη, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα και ταυτόχρονα κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα για κοινή απεργία εκείνη τη μέρα.

Διαμαρτυρία αύριο στο υπουργείο Εργασίας από το ΣΕΤΗΠ

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο οργανώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής σήμερα, στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας. Καλεί τους εργαζόμενους και τα επιχειρησιακά σωματεία στον κλάδο να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, διεκδικώντας να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν όλοι οι αντίστοιχοι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επίσης, το Συνδικάτο προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 23 Μάη, στις 10.30 π.μ. στην Πολυτεχνειούπολη (Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου), προετοιμάζοντας την απεργιακή κλιμάκωση των κινητοποιήσεών του. «Απέναντι στον μεσαίωνα που ετοιμάζουν για εμάς, οι εργαζόμενοι αντιτάσσουμε το δικό μας σχέδιο. Ενα σχέδιο που περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, συνολικά μισθούς και δικαιώματα αντίστοιχα της εποχής μας και της τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης», είναι το κάλεσμα που απευθύνει.

Τη συμμετοχή του στη σημερινή κινητοποίηση έχει αποφασίσει το Σωματείο Εργαζομένων στην «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε ακόμα τη συμμετοχή του στην απεργία, σε συντονισμό με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Εκδήλωση από το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων οργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 22 Μάη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως (Αγίας Φιλοθέης 5Β), με θέμα «Αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο. Λέμε όχι στις "ανατροπές του αιώνα"». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου, η Χαρά Μαρκατσέλη, δικηγόρος, και η Αφροδίτη Ρέτζιου, γιατρός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Το Σωματείο πραγματοποιεί εξορμήσεις σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και στα δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά, καλώντας σε συμμετοχή στην εκδήλωση, ενώ έχει αναρτήσει πανό και αφίσες στα δικαστήρια.

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης

Σε συγκεντρώσεις - συσκέψεις με τα μέλη του σε μια σειρά περιοχές προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «New Sia» (πρώην «First Data»), με στόχο την ενημέρωσή τους για τις προβλέψεις του αντεργατικού νομοσχεδίου και την οργάνωση της δικής τους απάντησης. Με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας, το Σωματείο καλεί σε συγκεντρώσεις στις παρακάτω γειτονιές: Σήμερα, στις 6 μ.μ., στο Περιστέρι (πλατεία Αγίου Αντωνίου). Το Σάββατο 22 Μάη, στις 6 μ.μ., στα Ανω Πατήσια (πλατεία Αγίας Βαρβάρας, μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ). Την Κυριακή 23 Μάη, στις 6 μ.μ., στο Καπανδρίτι.

Συνελεύσεις, συσκέψεις και κινητοποιήσεις

Σήμερα Παρασκευή:

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής καλεί σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα των γραφείων του.

-- Σωματεία της Εύβοιας καλούν σε κινητοποίηση στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ. στην οδό Αβάντων, στο ύψος του Αγίου Νικολάου.

Το Σάββατο 22 Μάη:

-- Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Αθήνα).

Την Κυριακή 23 Μάη:

-- Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά καλεί σε Γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 6.30 μ.μ., στο ανοιχτό θεατράκι του Πολιτιστικού Κέντρου Ελευσίνας (Ιωνος Δραγούμη 37).

-- Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ., στο Θεατράκι του πάρκου Αγίου Δημητρίου.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 11 π.μ., στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

-- Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ν. Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα καλούν σε σύσκεψη, στις 11 π.μ., στο πάρκο Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά.

Τη Δευτέρα 24 Μάη:

-- Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στις προβλήτες στο λιμάνι του Πειραιά σε σύσκεψη, στις 12 μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομ. Σκυλίτση 19).

Την Τετάρτη 26 Μάη:

-- Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, κάτω από τα γραφεία του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα (2023-09-01 00:00:00.0)
Ολοι στην απεργιακή μάχη για να πάει στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα! (2021-05-29 00:00:00.0)
Απορρίπτεται το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα! (2021-05-26 00:00:00.0)
«Στο πόδι» εκατοντάδες συνδικάτα και οι εργαζόμενοι ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο (2021-04-21 00:00:00.0)
Πολλαπλασιάζονται οι αποφάσεις συμμετοχής σε όλη τη χώρα (2021-04-20 00:00:00.0)
Οργανώνουν την απεργιακή Πρωτομαγιά ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα (2021-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ