Τρίτη 13 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη του Παλαιστίνιου πρέσβη στον «Ριζοσπάστη»

Τα γραφεία της εφημερίδας μας επισκέφτηκε χτες ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, όπου σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε και συνομίλησε με την αντιπροσωπεία της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη». Καλωσορίζοντας τον Παλαιστίνιο πρέσβη, ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη», αναφέρθηκε στη σταθερή υποστήριξη και προβολή του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού από το ΚΚΕ και την εφημερίδα.

Αναφέρθηκε στη σταθερή προσπάθεια του «Ριζοσπάστη» να φωτίζει τη «μεγάλη εικόνα» των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ανταγωνισμών στην περιοχή, το ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και τους κινδύνους που μεγαλώνουν για τον ελληνικό, τον Παλαιστινιακό και τους άλλους λαούς από τη βαθύτερη εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων σ' αυτούς τους σχεδιασμούς και την ανάπτυξη της «στρατηγικής σχέσης» Ελλάδας - Ισραήλ, κάτω από την «ομπρέλα» των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης έκανε εκτενή αναφορά στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Παλαιστινιακός λαός με την ένταση της επιθετικότητας του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Σημείωσε ότι «προσπαθούν, στο πλαίσιο ενός γεωπολιτικού ξαναμοιράσματος της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, να εμπεδώσουν την κατοχή και την ντε φάκτο προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών, που φτάνει με τον έναν ή άλλον τρόπο το 60% της Δυτικής Οχθης».

Ευχαρίστησε το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» για τη σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη τους, ενώ αναφερόμενος στους στενούς δεσμούς των δύο λαών, και με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή ευχήθηκε να έρθει η μέρα που και οι Παλαιστίνιοι θα γιορτάσουν το τέλος της ισραηλινής κατοχής. Στη συνάντηση, εκ μέρους του «Ριζοσπάστη» συμμετείχαν επίσης ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ και αρχισυντάκτης της εφημερίδας, και ο Δημήτρης Καραγιάννης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και υπεύθυνος του Διεθνούς Τμήματος του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ