Τρίτη 13 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Ενάντια στον αντικομμουνισμό - Αλληλεγγύη στους Πολωνούς κομμουνιστές

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πολωνική πρεσβεία
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πολωνική πρεσβεία
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Λ. Νικολάου - Αλαβάνο, πραγματοποίησε χτες διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Πολωνίας, εκφράζοντας τη σταθερή μαχητική αλληλεγγύη του ΚΚΕ με το ΚΚ Πολωνίας και τη Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας του «Μπρζασκ», που συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο απαράδεκτων διώξεων από τις Αρχές της χώρας, κατηγορώντας τους για «δημοσιεύματα προπαγάνδας υπέρ ολοκληρωτικού καθεστώτος». Το Δικαστήριο του Κατοβίτσε έχει μάλιστα ανακοινώσει ότι θα εκδώσει την απόφασή του σήμερα Τρίτη 13 Οκτώβρη.

Σε συνάντηση που είχε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ με τον πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα Α. Λόμπαρτ, του επέδωσε γραπτό διάβημα του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της Πολωνίας, τονίζοντας:

«Παρά τις δυο αθωωτικές αποφάσεις προηγούμενων δικαστηρίων που βασίστηκαν σε αδιάσειστα στοιχεία, οι δικαστικές αρχές επιμένουν στις ίδιες αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος των Πολωνών κομμουνιστών.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με το ΚΚ Πολωνίας, υπογραμμίσαμε ότι το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρχές της χώρας να αρθούν αμέσως όλες οι διώξεις και κατηγορίες ενάντια στα μέλη και στελέχη του ΚΚ Πολωνίας, όπως και να δοθούν εγγυήσεις για την ανεμπόδιστη συμμετοχή και δράση του ΚΚ Πολωνίας στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.

Ο πρέσβης της Πολωνίας από την πλευρά του επανέλαβε την επικίνδυνη θέση της πολωνικής κυβέρνησης περί "ολοκληρωτισμών" που απαγορεύονται από το Σύνταγμα της χώρας, ενώ κατέφυγε σε απαράδεκτους ισχυρισμούς περί "κομμουνιστικών εγκλημάτων" στη χώρα του.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απάντησε υπογραμμίζοντας ότι "οι διώξεις σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας φανερώνουν την αντικομμουνιστική υστερία και τη χυδαία εξίσωση του τέρατος του ναζισμού με τον κομμουνισμό, που προωθούν οι κυβερνήσεις και οι αρχές στην Πολωνία, όπως και τις άλλες χώρες της Βαλτικής. Είναι προκλητική η ασυλία που παρέχει η ΕΕ στις διώξεις αυτές, έχοντας τον αντικομμουνισμό ως επίσημη ιδεολογία της, καθώς και έχοντας ειδικό ρόλο στο ξέπλυμα των διαφόρων ναζιστικών - εγκληματικών συμμοριών με εργαλείο τη χυδαία και αντιδραστική θεωρία "των δύο άκρων", συκοφαντώντας τους κομμουνιστές και το σοσιαλισμό. Η προσφορά του σοσιαλισμού δεν μπορεί να παραγραφεί, παραμένει και σήμερα επίκαιρη, με δεδομένο ότι στα χρόνια του ο πολωνικός λαός είχε κατακτημένα καθολικά δικαιώματα στη μόνιμη δουλειά, στην Υγεία, στην Παιδεία, στη λαϊκή στέγη, που σήμερα παραμένουν άλυτο ζητούμενο τόσο στην Πολωνία όσο και σε κάθε καπιταλιστική χώρα, όπου οι λαοί δεινοπαθούν ακόμα και για τα αυτονόητα».

Η αντιπροσωπεία σημείωσε ότι οι Ελληνες κομμουνιστές θα συνεχίσουν αποφασιστικά τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τους μέχρι τη δικαίωση και πλήρη αθώωση των Πολωνών κομμουνιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ