Τρίτη 8 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Με νέες δυνάμεις στον αγώνα

H οργάνωση της πάλης, η ανάπτυξη της δράσης για ένα πλατύ μέτωπο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που θα διεκδικεί και γι' αυτό θα ελπίζει, μπαίνει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που συνέρχεται σήμερα στις 10 π.μ.

Τα μέλη της Γραμματείας θα συζητήσουν και θα πάρουν μέτρα για την προετοιμασία των εργαζομένων ενόψει της νέας επίθεσης κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το πρόσχημα του «κοινωνικού διαλόγου». Η νέα χρονιά απαιτεί από τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΜΕ, ένα νέο πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, που θα ανανεώνει τους δεσμούς με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Με νέες πρωτοβουλίες αλλά και δοκιμασμένες μορφές αγώνα, οι δυνάμεις του φιλοδοξούν να προβάλλουν τα αιτήματα των εργαζομένων για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική ασφάλιση για διεύρυνση των κατακτήσεων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών νοικοκυριών.

Στο κέντρο της προσοχής του ΠΑΜΕ, είναι και η δράση των συνδικάτων για τη διεκδίκηση νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παίρνοντας υπόψη τους το νέα κύμα ακρίβειας που χτύπησε τους εργαζόμενους, με αφορμή την επιβολή του ευρώ και την ανοδική πορεία του πληθωρισμού. Βάση αυτής της διεκδίκησης αποτελεί η πρόταση της ΔΑΣ, που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της ΓΣΕΕ για την καταγγελία της ΕΓΣΣΕ -που πρέπει να είναι μονοετής- και με την οποία προτείνεται: Κατώτερο μεροκάματο 12.000 δραχμές, κατώτερος μισθός 300.000 δρχ. κατώτερη σύνταξη στα 20 ΗΑΕ της ΕΓΣΣΕ και επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Αφορολόγητο όριο στα 3,5 εκατομμύρια και αύξηση των δαπανών για την κάλυψη των κοινωνικών δαπανών, τις λαϊκές και πολιτιστικές δραστηριότητες την πρόληψη - καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Ανοιχτό μέτωπο παραμένει για τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας που δέχεται τα καταιγιστικά πυρά της κυβέρνησης. Η ιδιωτικοποίηση της οποίας, διά μέσου και της επιβολής των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, αποτελεί πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.

Η σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για μια νέα μεγάλη «έξοδο» των δυνάμεών του, στους χώρους δουλιάς, στα εργοστάσια και στα γραφεία. Εκεί που δουλεύει, ζει, ψυχαγωγείται η εργατική τάξη. Εκεί που παλεύει να τα φέρει βόλτα με χίλιες δυο δυσκολίες της καθημερινότητας, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, των εργασιακών σχέσεων, της παιδείας, της υγείας. Οι δυνάμεις του, με την πλούσια αγωνιστική εμπειρία του 2001, εξοπλισμένες με τις αρχές και τις θέσεις του είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή, όπως απαιτούν οι καιροί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ