Τρίτη 8 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
Δικάζονται για τη στάση εργασίας

Τη φίμωση των εργαζομένων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και να μην υπάρχουν στο μέλλον εργατικές διεκδικήσεις στο χώρο της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, απαιτεί, με αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ και εκδικάζεται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η ΕΙΙΡΑ! Απαιτεί επίσης να δοθεί αποζημίωση 200.000.000 δραχμών από την ΠΟΣΠΕΡΤ, για την «ηθική βλάβη» που έχουν υποστεί οι ιδιοκτήτες, επειδή άλλαξαν το πρόγραμμά τους, κατά την 3ωρη στάση εργασίας των τεχνικών, παρά το γεγονός ότι μεταδόθηκαν κανονικά οι διαφημίσεις τους!

Το γεγονός καταγγέλλει και με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ και τονίζει ότι «επιχειρείται με δικαστικές παρεμβάσεις να καμφθεί το αρραγές, μέτωπο των εργαζομένων, στο χώρο των ΜΜΕ ο κοινός αγώνας που έχει ξεκινήσει από τις ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ και τις άλλες οργανώσεις στο χώρο του Τύπου, με στόχο τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, το σεβασμό των ΣΣΕ, την εξυγίανση και την ποιοτική αναβάθμιση του Ρ/Τ αποτελέσματος προς όφελος του πολιτισμού και του πλουραλισμού». Η ΠΟΣΠΕΡΤ με τη συμπαράσταση της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και των άλλων οργανώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, καθώς και την υποστήριξη της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, δηλώνει ότι θα δώσει αυτή τη μάχη προκειμένου να λάμψει η δικαιοσύνη και να μη καμφθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) υπογραμμίζει ότι «οι εργοδότες προσπαθούν να πατάξουν στη γένεσή της τη δημιουργία ισχυρού διεκδικητικού μπλοκ στο χώρο των ΜΜΕ να εμποδίσουν κάθε μελλοντική διεκδίκηση και να μας στερήσουν το δικαίωμα να αγωνιστούμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για ένα καλύτερο μέλλον». Η ΕΤΕΡ καλεί όλα τα μέλη της να βρίσκονται σήμερα στα δικαστήρια, ενώ αναφέρει ότι τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους, εκφράζει η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΜΜΕ και η αντίστοιχη Συνομοσπονδία.

Τέλος, σημειώνει ότι «οι διώξεις αυτές ως μόνο αποτέλεσμα θα έχουν την αρραγή μας συμπόρευση με όλα τα αδελφά σωματεία των ΜΜΕ και των Ομοσπονδιών μας στο δύσκολο αγώνα για την επίτευξη μιας καλύτερης ενημέρωσης του λαού, καλύτερων συνθηκών δουλιάς και κατοχύρωσης των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ