Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αμεση και χωρίς προϋποθέσεις καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες

Περιοδεία στην περιοχή πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, μία μέρα μετά τις καταστροφές

Στην οδό Αυγής και γύρω από την πλατεία Φολεγάνδρου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την προχτεσινή κακοκαιρία, περιόδευσε χτες το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μαζί με κλιμάκιο του Κόμματος και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Το τοπίο εξακολουθεί να μαρτυρά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν κάτοικοι και επαγγελματίες, με ξηλωμένες στέγες, σπασμένα παράθυρα, ξεριζωμένα δέντρα κ.λπ., ως αποτέλεσμα της σφοδρής καταιγίδας.

Αυτό που κυριαρχεί είναι η αγωνία του κόσμου για τις απαραίτητες αποζημιώσεις, τόσο σε σπίτια όσο και σε μαγαζιά. Ο Θ. Παφίλης τούς ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το ΚΚΕ στη Βουλή, όπως με Ερώτηση προς την κυβέρνηση, ώστε να πιέσει για την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις καταβολή αποζημιώσεων, ενώ τους κάλεσε να παλέψουν και οι ίδιοι στην ίδια κατεύθυνση. Επισήμανε ότι και για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Καρδίτσα η κυβέρνηση έχει «δεσμευτεί» για αποζημιώσεις, όμως ακόμα ουσιαστική ανακούφιση δεν έχουν δει οι εργαζόμενοι. Επομένως χρειάζεται η μέγιστη δυνατή πίεση με κάθε τρόπο, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τη δημοτική αρχή, καθώς τα συνεργεία μπορεί να καταγράφουν ζημιές, να υπάρχουν «δεσμεύσεις» για αποζημιώσεις, όμως μετά μπαίνουν «φίλτρα» που αποκλείουν πληγέντες ακόμα και από στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης.


Εκτός από το ζήτημα των αποζημιώσεων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Ηρακλείου στηρίζει το αίτημα για απαλλαγή επαγγελματιών και πληγέντων κατοίκων από δημοτικούς και κρατικούς φόρους, ώστε να μπορέσουν να ανακάμψουν. Επίσης είναι αναγκαία τα άμεσα έργα αποξήλωσης δέντρων που αποτελούν κίνδυνο για κατοικίες και δημόσιους χώρους.

Να σημειωθεί επίσης ότι σοβαρές ζημιές υπάρχουν και στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Οι ζημιές στο «Παλαί» αφορούν τόσα τα δύο κλειστά γυμναστήρια που αποτελούν το αθλητικό συγκρότημα όσο και τον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο. Ειδικά σε ένα από τα δύο κλειστά γυμναστήρια ο δυνατός αέρας κατέστρεψε μέρος της σκεπής, ενώ στον εξωτερικό χώρο σοβαρές ζημιές υπέστησαν ο παιδότοπος που λειτουργούσε, καθώς και οι τοίχοι του περιβάλλοντα χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της κακοκαιρίας κινδύνεψε σοβαρά ένα άτομο που βρισκόταν στο χώρο ως φύλακας. Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ