Σάββατο 31 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 1 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά τον σύντροφο Πολυχρόνη Τσιτίνη

Η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του συντρόφου Πολυχρόνη Τσιτίνη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή 30/10. Ο σ. Πολυχρόνης γεννήθηκε το 1940, παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία που είχαν εγκατασταθεί στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας.

Από τα νεανικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στο κίνημα. Υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη βιομηχανία «Αφεντάκη», θέση από την οποία παύτηκε από τη χούντα του 1967 - 1974 και απολύθηκε από την εργασία του. Πήρε ενεργό μέρος στην αντιδικτατορική πάλη του λαού μας, μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.

Το 1974 γίνεται μέλος του ΚΚΕ, το οποίο τίμησε με τη δράση του μέχρι το τέλος της ζωής του. Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ.

Οικοδόμος στο επάγγελμα, δραστηριοποιήθηκε στην Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, στην οποία διατέλεσε μέλος του ΔΣ. Υπήρξε επίσης μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Εύβοιας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Κατά τη διάρκεια των αντεπαναστατικών ανατροπών το '89 - '91 και της κρίσης στο Κόμμα, ο σ. Πολυχρόνης υπερασπίστηκε αταλάντευτα τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ.

Η ευρύτερη αναγνώρισή του από το λαό της περιοχής εκφράστηκε και στην εκλογή του επί σειρά ετών στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ.

Η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγό του Παρασκευή, στα παιδιά του Δημήτρη, Εύη και Στέλλα και στους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 31 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο της Νέας Λαμψάκου, και θα είναι πολιτική.

  • Οι σύντροφοι Δημήτρης Καραβασίλης και Μαρία Κοτταρά προσφέρουν στη μνήμη του Πολυχρόνη Τσιτίνη 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ