Σάββατο 31 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 1 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεκινάμε αποφασιστικά τη μεγάλη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος

Με τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» ξεκινάει και επίσημα η Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Δυο μήνες μάχης που θα δώσουμε, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, για να βγει το Κόμμα ενισχυμένο και στις φετινές πρωτόγνωρες συνθήκες που προσθέτουν ακόμα περισσότερες δυσκολίες στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Με το κουπόνι στο χέρι, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα βγούμε θαρρετά στους εργαζόμενους, σε όλο τον λαό, ζητώντας να ενισχύσει το δικό του Κόμμα. Το Κόμμα που δεν τα διπλώνει στα δύσκολα, που μάχεται με ανιδιοτέλεια κάτω από όλες τις συνθήκες. Με παρακαταθήκη το μεγάλο κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε από όλη τη χώρα και από το εξωτερικό, ως απάντηση στο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση, μπορούμε να είμαστε φιλόδοξοι για τους στόχους που θέτουμε. Ηδη η μάχη οργανώνεται, με συσκέψεις με φίλους του Κόμματος, με ένταξη ακόμα περισσότερων σε αυτήν την προσπάθεια.

«Το ΚΚΕ άντεξε σε όλη την εκατοντάχρονη και πλέον ιστορική διαδρομή του, γιατί στηρίζεται στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα», σημειώνει η ΚΕ στο Κάλεσμά της για την Οικονομική Εξόρμηση, τονίζοντας ότι «η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μεγάλη συμβολή, για να μπορεί το Κόμμα να αναπτύσσει και να εκλαϊκεύει την πρόταση διεξόδου για τα λαϊκά στρώματα και να προβάλλει τους αγώνες του λαού. Να μάχεται για να μάθει, ιδιαίτερα η νέα γενιά, την ιστορική αλήθεια, να αντικρούει τον αντικομμουνισμό, την παραχάραξη της Ιστορίας. Θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες της ΕΕ και των επιτελείων του συστήματος, που επιδιώκουν να ταυτίσουν τον φασισμό - ναζισμό με τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό (...)

Οσο ενισχύεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή θα γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα δυναμώνει η μάχη για την υγεία του λαού, ο αγώνας για να μην πληρώσει ξανά ο λαός την οικονομική κρίση. Θα ενισχύεται η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους, με εργατική εξουσία, σοσιαλισμό».

Συνεχίζονται οι προσφορές στο ΚΚΕ

-- Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ ο Γιάννης Τυροκομάκης προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, ως πρώτη δόση, ευελπιστώντας να υπερκαλυφθούν τα πλάνα, για να μπορεί το Κόμμα μας να αντεπεξέρχεται στους καθημερινούς αγώνες ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, στον αγώνα ενάντια στην επίθεση στο πενιχρό εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους.

-- Ο Μήτσος Γεωργακόπουλος, 93 ετών, προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ, για τις ανάγκες του, μέσω ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου, και εις πείσμα αυτών που θέλουν ονοματεπώνυμα συνδρομητών και ενισχυτών του ΚΚΕ.

-- Η συναγωνίστρια Μαρία Κοττή, από προσφορά φίλων της Αντίστασης, δίνει στο ΚΚΕ 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου.

-- Προσφέρω 150 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Μολάων ως ενίσχυση για το απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε στο Κόμμα το αστικό κράτος. Γιακουμάκης Γεράσιμος.

-- Η ΚΟΒ εργαζομένων στον δήμο της Πάτρας, μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους του δήμου, προσφέρει στο ΚΚΕ 1.900 ευρώ πρώτη δόση στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ. Η απάντηση που δίνουν, εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι στην προσπάθεια φίμωσης του Κόμματος, μέσα από τον έλεγχο των οικονομικών του είναι μία: «Δίνουμε δύναμη στη δύναμη των εργαζομένων, ενισχύουμε το ΚΚΕ».

-- Με αφορμή την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης, μέλη και φίλοι από την ΤΟ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής συμβάλλουν με το ποσό των 1.000 ευρώ ως δεύτερη δόση, απαντώντας στην επιβολή προστίμου στο Κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ