Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ζητάει πίσω τα πριμ αθλητών με διακρίσεις

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει σχετικά με τα πριμ που δικαιούνται αθλητές στον κλειστό στίβο, τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να τα ζητάει πίσω και μάλιστα την ώρα που χρωστάει ακόμα χρήματα σε αθλητές από τα πριμ που προβλέπονται από τον νόμο.

Κ. Στεφανίδη: «Προσπαθούν να γλιτώσουν τα χρήματα»

Το θέμα αναδείχθηκε έπειτα από τις σοβαρές καταγγελίες της χρυσής Ολυμπιονίκη του επί κοντώ Κατερίνας Στεφανίδη, η οποία σε δηλώσεις της αποκάλυψε πως οι αθλητές με διακρίσεις μετά το 2016 δεν πρόκειται να πάρουν πριμ, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση».

Συγκεκριμένα, η κορυφαία αθλήτρια στις δηλώσεις της εστίασε στα παραδείγματα αθλητών όπως η Παπαχρήστου και ο Φιλιππίδης, για τους οποίους είπε πως δεν θα πάρουν τα χρήματα από τα μετάλλια που κατέκτησαν στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου του 2017 και πως αν συνεχιστεί αυτό θα επηρεάσει και άλλους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2019. Οπως ανέφερε, «το τρελό είναι ότι ζητάνε πίσω χρήματα από το 2016 και όχι από κάποιον άλλον χρόνο και ο νόμος υπάρχει από το 1999. Οπότε σίγουρα αισθανόμαστε ότι στοχοποιούμαστε. Προσπαθούν να βρουν τρόπους να γλιτώσουν χρήματα πληγώνοντας αθλητές και βασικά πηγαίνοντας κόντρα στους νόμους με αστείες δικαιολογίες».

Ενώ στάθηκε στην αδιαφορία των κυβερνητικών υπευθύνων όσον αφορά την επίλυση του ζητήματος: «Ο νυν υπουργός υποτίθεται ότι θα προσπαθούσε να το λύσει, αλλά έχουν περάσει πολλοί μήνες που δεν υπήρχε πρόοδος και ο υπουργός δεν απαντά καν στα mail που του στέλνει κάθε κάτοχος μεταλλίου σε κλειστό στίβο από το 2016. Εστειλαν ένα mail στην Ομοσπονδία με το οποίο ρωτούν εάν είναι ισάξιοι οι αγώνες κλειστού και ανοικτού στίβου. Δεν είμαι δικηγόρος αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Ολοι αισθανόμαστε ότι προσπαθούν να μας παγιδεύσουν με αυτή την ερώτηση και ανεξάρτητα από την απάντηση θα βρουν μία δικαιολογία».

Νομοθετικό κώλυμα επικαλούνται οι αρμόδιοι

Από πλευράς κυβερνητικών αρμοδίων, απαντώντας μέσω twitter o γγ Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει νομοθετική λύση στο θέμα αποδίδοντας το πρόβλημα στο ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Ωστόσο, η Κ. Στεφανίδη διέψευσε ότι ο νόμος κάνει αυτήν τη διάκριση λέγοντας ότι «ο νόμος δεν αναφέρεται πουθενά σε συνθήκες. Μόνο σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα». Για βούληση της κυβέρνησης να λύσει «άμεσα και νόμιμα» έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Πρόβλημα και στην κολύμβηση

Στην ίδια μοίρα με τους διακριθέντες αθλητές στον κλειστό στίβο φαίνεται να βρίσκονται και οι αντίστοιχοι της κολύμβησης με διεθνείς επιτυχίες στα αγωνίσματα της 25άρας πισίνας. Από την πλευρά τους, οι αθλητές μέχρι σήμερα έχουν επισημάνει το ζήτημα αρκετές φορές στους αρμοδίους χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ