Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Aνακατατάξεις στα ψηλά, στη σκιά των κρουσμάτων

Στην κορυφή ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο

Eurokinissi

Στην κορυφή ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο
Περισσότερα κρούσματα κορονοϊού από κάθε άλλη φορά, με αποτέλεσμα να αναβληθούν τρεις αγώνες, και ανακατατάξεις στη βαθμολογία από τα αποτελέσματα στους αγώνες που έγιναν, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της 8ης αγωνιστικής της Super League 1. Ξεχώρισαν το σημαντικότατο «διπλό» του Ολυμπιακού στην Κρήτη, που τον έφερε στην κορυφή, και εκείνο του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ.

Νέες αναβολές

Από την 8η αγωνιστική το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας βγήκε χτυπημένο από τον ιό πιο βαριά από κάθε προηγούμενη αγωνιστική, με τα κρούσματα σε παίκτες και μέλη ομάδων να αυξάνονται διαρκώς. Ετσι, μετά τους αγώνες Αρης - ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης - Βόλος, οι οποίοι αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων που ανιχνεύτηκαν σε ΑΕΚ και Βόλο, ακολούθησε η Λαμία, που τα θετικά δείγματα στις τάξεις της οδήγησαν την τελευταία στιγμή σε αναβολή του αγώνα της με την ΑΕΛ.

Πάτησαν κορυφή οι «ερυθρόλευκοι»

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν κανονικά, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη και ανέβηκε στην 1η θέση μαζί με τον Αρη. Οι «ερυθρόλευκοι» για άλλη μια φορά φέτος «χτύπησαν» στο δεύτερο ημίχρονο, με σκόρερ τους Χασάν (53') και Μασούρα (80'). Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο πρώτο μέρος, ο ΟΦΗ με τον Γιάννου και ο Ολυμπιακός με τον Μπρούμα.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη, που τον ανεβάζει βαθμολογικά και ψυχολογικά, πήρε ο Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ, με 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ατρόμητου. Στη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1 (Σβιντέρσκι 15', 75' πέναλτι, Σβαμπ 78 πέν. - Τσιλούλης 63'), σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι φωνάζουν για τη διαιτησία. Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό (0-0).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός (2) 16, Αρης (2) 16, ΠΑΟΚ (1) 15, ΑΕΚ (2) 13, Βόλος (1) 12, Ατρόμητος 11, Αστέρας Τρίπολης (2) 10, ΠΑΣ Γιάννινα 9, Παναθηναϊκός 9, ΟΦΗ 6, ΑΕΛ (2) 5, Παναιτωλικός 4, Απόλλων Σμύρνης (2) 3, Λαμία (2) 1.

Σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων που χρωστάει κάθε ομάδα.

Πρόστιμο σε τρεις στον Ολυμπιακό

Υψηλό χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, και συγκεκριμένα στους Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς και Μπρούνο, οι οποίοι εν μέσω lockdown συμμετείχαν σε πάρτι σε ξενοδοχείο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Ο σύλλογος χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ενέργεια των τριών παικτών, τους οποίους κάλεσε σε απολογία, ενώ διευκρινίζει ότι τα χρήματα από το πρόστιμο θα δοθούν δωρεά στο ΕΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ