Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Επίθεση στην Τζέντα με Ελληνα αστυνομικό τραυματία

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό πραγματοποιήθηκε χτες στο μη μουσουλμανικό κοιμητήριο της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία, κατά την τελετή για την επέτειο της ανακωχής της 11ης Νοέμβρη 1918 του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που διοργάνωσαν το γαλλικό και άλλα προξενεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άνθρωποι, ανάμεσά τους και Ελληνας αστυνομικός που συνόδευε υπάλληλο του Γενικού Προξενείου στην εν λόγω τελετή.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με στόχο γαλλικά συμφέροντα στην Τζέντα, έπειτα από εκείνη της 29ης Οκτώβρη εναντίον ενός φρουρού του προξενείου της Γαλλίας.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε «κατηγορηματικά αυτή την άνανδρη επίθεση που τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει» και κάλεσε τις σαουδαραβικές αρχές «να ρίξουν άπλετο φως στην ενέργεια αυτή και να εντοπίσουν και να καταδιώξουν τους δράστες».

Σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την «τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε πως ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και πως του συμπαραστέκονται τόσο το Γενικό Προξενείο όσο και η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, τις οποίες και ευχαριστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ