Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
8 οι νεκροί ηλικιωμένοι στα δύο γηροκομεία

Αυξάνονται τα κρούσματα και στο ΠΓΝΙ

Ακόμη δύο ηλικιωμένοι, ένας 87χρονος και ένας 94χρονος, προστέθηκαν χτες στη λίστα των θανόντων που είχαν νοσήσει στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων και στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Γιάννενα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 8. Τα τραγικά γεγονότα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες εργατικών σωματείων για μετατροπή των κλειστών δομών πρόνοιας ηλικιωμένων σε εστίες υπερμετάδοσης, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Την ίδια ώρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε τραυματιοφορέας, υποχρεώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες τη διοίκηση του νοσοκομείου να θέσει σε καραντίνα 5 νοσηλευτές της Ογκολογικής και άλλους 3 τραυματιοφορείς. Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη Παρασκευή, μόνο από 4 θετικά κρούσματα ανάμεσα στο προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί εκτός «μάχης» 29 υγειονομικοί διαφόρων ειδικοτήτων, επιβαρύνοντας δραματικά τη λειτουργία του υποστελεχωμένου νοσοκομείου αναφοράς για όλη την Ηπειρο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΓΝΙ οργανώνει σήμερα Πέμπτη στις 12 μ. κινητοποίηση και στάση εργασίας, για την άμεση στήριξη του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Την κινητοποίηση στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και πρωτοβάθμια σωματεία.

Σε ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» του νοσοκομείου τονίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες που ανατρέπεται η λειτουργία στο ΠΓΝΙ: «Το άνοιγμα του Τουρισμού με βάση τα "πρωτόκολλα" του κέρδους και η εγκληματική απουσία ελέγχων σε 2 εργοστάσια και 2 γηροκομεία "αναποδογύρισαν" το ΠΓΝΙ και ξεγύμνωσαν την ελλιπή προετοιμασία όλων των δομών Υγείας στην Ηπειρο».

Η σημερινή κατάσταση, συνεχίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης από όλες τις κυβερνήσεις της στρατηγικής της ΕΕ «σύμφωνα με την οποία η υγεία είναι ατομική ευθύνη και η υγειονομική περίθαλψη εμπόρευμα που υπόκειται στους νόμους της αγοράς. Με αυτήν την πολιτική, τις πολιτικές δυνάμεις που την υλοποιούν και τους επιχειρηματικούς ομίλους που την απαιτούν χρειάζεται να συγκρουστούμε, για να εξασφαλίσουμε το προσωπικό και τον εξοπλισμό που χρειαζόμαστε για προστατέψουμε την υγεία μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ