Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Τρίτη 17 Νοέμβρη δίνουμε αγωνιστικό «παρών» με όλα τα μέτρα προστασίας

Δεν θα περάσουν τα εμπόδια που προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση

Αγωνιστικά προετοιμάζονται για να τιμήσουν τη φετινή 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και αντιστασιακές οργανώσεις.

Οπως ήδη έχουν ανακοινώσει, η φετινή πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διάδοση του κορονοϊού, με μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και ό,τι άλλο χρειαστεί προκειμένου να προφυλαχθούν όσοι θα συμμετάσχουν. Αλλωστε, το οργανωμένο εργατικό κίνημα έχει πείρα από την οργάνωση τέτοιων δραστηριοτήτων, όπως απέδειξε και την Πρωτομαγιά με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Αυτή είναι η απάντησή τους και στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να βάλει εμπόδια στην αντιιμπεριαλιστική πορεία, επικαλούμενη τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας.

Μια συζήτηση που συντηρείται από την κυβέρνηση, αφού επιμένει σε ανακοινώσεις της να λέει προκλητικά ότι «δεν θα πραγματοποιηθεί» η πορεία, με πρόσχημα τάχα την πανδημία. Σε χτεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, συνεχίζοντας την τακτική των άστοχων συμψηφισμών με τις εθνικές επετείους, ανέφερε ότι όπως δεν πραγματοποιήθηκαν οι γιορτές της 25ης Μαρτίου, της 28ης Οκτωβρίου και του Πάσχα, «το ίδιο θα γίνει με την 17η Νοεμβρίου». «Θα τη γιορτάσουμε με κατάνυξη και σεβασμό, αλλά χωρίς πορείες», σημείωσε, δείχνοντας την πρεμούρα της κυβέρνησης να βάλει εμπόδια στην καθιερωμένη πορεία. Μια πρεμούρα που άλλωστε εκφράζεται κάθε χρόνο με διάφορες αφορμές και δικαιολογίες διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, αφού έχουν δυσανεξία στα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά - αντιΝΑΤΟικά συνθήματα της εξέγερσης.

Η πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ που γίνεται στις 17 Νοέμβρη δεν είναι «γιορτή», όπως λέει η κυβέρνηση με τις λαθροχειρίες της, αλλά αγωνιστικός σταθμός της εργατικής - λαϊκής πάλης, και μάλιστα σε μια περίοδο που είναι ανάγκη να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι.

Υπενθυμίζεται ότι απόφαση συμμετοχής στην πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ έχουν ήδη πάρει τα Εργατικά Κέντρα της Αθήνας, του Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και του Πειραιά, καθώς και μια σειρά Ομοσπονδίες και σωματεία.

Επίσης φοιτητικοί σύλλογοι που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους είναι οι εξής: Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικού του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, ΣΕΤ και Μηχανικών του ΠΑΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ.

Σε άλλες πόλεις

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο και σωματεία της πόλης θα καταθέσουν στεφάνια την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 10 π.μ. στο Παράρτημα. Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στις 5 μ.μ. στη Μαίζωνος και Κολοκοτρώνη, με όλα τα μέτρα προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ