Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
«Ξεπάγωμα» της συνεργασίας με το Ισραήλ

ΡΑΜΑΛΑ.--

Τη συνεργασία των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας με εκείνες του Ισραήλ έπειτα από διακοπή έξι μηνών ανακοίνωσε χτες η Παλαιστινιακή Αρχή, επικαλούμενη «διεθνείς» διαβεβαιώσεις πως οι ισραηλινές κατοχικές αρχές δεν θα προχωρήσουν τα σχέδια προσάρτησης μέρους της Δυτικής Οχθης που υποστήριζαν πως θα έθεταν σε εφαρμογή το περασμένο καλοκαίρι.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, κάλεσε το επιτελείο του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να παρουσιάσει τις θέσεις του για το Παλαιστινιακό και τον πιθανό τερματισμό της αραβο-ισραηλινής διένεξης. Τόνισε πως εάν ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναγνωρίσει τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη και πάρει αποστάσεις από την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, τότε η παλαιστινιακή ηγεσία θα ξεκινήσει διαδικασία για διάλογο για το παλαιστινιακό ζήτημα μέσω της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και του κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (που απαρτίζουν ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία).

Πρόσθεσε, τέλος, πως ο Πρόεδρος Αμπάς συνεχίζει τις επαφές με διάφορους ξένους ηγέτες με στόχο την πραγματοποίηση διεθνούς ειρηνευτικής συνδιάσκεψης για το Παλαιστινιακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ