Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΡΙΑΝΤ.-- Ανοιξε χτες μετά από 30 χρόνια το μεθοριακό εμπορικό πέρασμα Αράρ που βρίσκεται στα σύνορα του Ιράκ με τη Σαουδική Αραβία. Είχε κλείσει στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

ΛΙΜΑ.-- Νέος μεταβατικός Πρόεδρος του Περού εκλέχτηκε από το Κοινοβούλιο ο Φρανσίσκο Σαγκάστι, μετά από την αποπομπή δυο Προέδρων το τελευταίο διάστημα εν μέσω λαϊκών διαμαρτυριών για διεφθαρμένους πολιτικούς. Ετσι ο νέος αστός πολιτικός υποσχέθηκε «καταπολέμηση της διαφθοράς» και «αποκατάσταση της δημοκρατικής ζωής και της εμπιστοσύνης των νέων», ενώ επίσης δεσμεύτηκε υποτίθεται για την απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα της βίαιης κρατικής καταστολής κατά διαδηλωτών και το θάνατο δύο νέων ανθρώπων από πυρά της αστυνομίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αμερικανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς καταδίκασαν χτες τον 30χρονο λευκό Αμερικανό Τίμοθι Τζον Γουάτσον για σχέδιο συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Σεπτέμβρη, για την παράνομη πώληση εξαρτημάτων όπλων που μπορούσαν να μετατρέψουν σε αυτόματα πυροβόλα ορισμένους τύπους όπλων μέσω διαδικτύου σε υποστηρικτές ακροδεξιάς, ρατσιστικής οργάνωσης «Κίνημα Βoogaloo» που στρέφεται κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και επιδιώκει την έναρξη ενός δεύτερου εμφύλιου πολέμου στις ΗΠΑ.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Ο υπουργός Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ανακοίνωσε το τέλος της 11ης επιδημίας Εμπολα στην ιστορία της χώρας, από την οποία μολύνθηκαν 130 άνθρωποι και πέθαναν 55. H επιδημία ξέσπασε τον Ιούνη σε βορειοδυτική επαρχία της χώρας, λίγο προτού το Κονγκό κηρύξει το τέλος μιας άλλης επιδημίας στα ανατολικά, η οποία ήταν η δεύτερη πλέον θανατηφόρα, με περισσότερους από 2.200 νεκρούς.

ΧΑΓΗ.-- Δικηγόροι του πρώην Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και άλλων πρώην διοικητών του ΟΥΤΣΕΚΑ, που βρίσκονται προφυλακισμένοι στη Χάγη ενόψει της δίκης τους για εγκλήματα πολέμου κατά τη διετία 1998-2000, προέβλεψαν πως η δίκη τους δεν μπορεί να αρχίσει πριν το καλοκαίρι του 2022.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ