Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η παράδοση συνεχίστηκε

Η παράδοση συνεχίστηκε για μια ακόμη φορά. Η έδρα της Ταουγκρές αποτέλεσε όπως και πέρσι απροσπέλαστο εμπόδιο για την ΑΕΚ, αφού υπέστη άλλη μια βαριά ήττα. Η «Ενωση» έχασε από την ισπανική ομάδα με 82-62 καταρρέοντας ουσιαστικά στο Β΄ μέρος. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα αν και άντεξε ένα ημίχρονο (38-37 στην ανάπαυλα) εντούτοις στο τρίτο δεκάλεπτο παραδόθηκε αμαχητί, αφού δεν υπήρξαν λύσεις ούτε σε επίθεση ούτε σε άμυνα. Αλλωστε, με ένα σερί 29-8 οι γηπεδούχοι έφεραν τη διαφορά στο 67-45 τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Οπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Ντράγκαν Σάκοτα, η ομάδα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι εμφανίστηκε με πολύ κακή απόδοση και από τη στιγμή που έχασε τον έλεγχο των ριμπάουντ μοιραία επήλθε η ήττα. Πάντως, παρά την ήττα παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου. Η βαθμολογία: ΑΕΚ 17, Σκαβολίνι 16, Ουράλ Γκ. 16, Παρτιζάν 16, Ταουγκρές 16, Βιλερμπάν 15, Τσιμπόνα 13, Οστάνδη 11.

Στην «Ενωση» βέβαια αυτό που τους νοιάζει είναι το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο τραυματισμός του Μιχάλη Κακιούζη. Ο Ελληνας διεθνής αποκόμισε ένα χτύπημα στο μηρό και εντός της μέρας θα φανεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Οσο για το θέμα του δεύτερου ξένου δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη, αφού η περίπτωση του Καρ φαίνεται να κολλάει ξανά.

Αλλη... κλάση

Την καλύτερη ρεβάνς για την ήττα-έκπληξη στον πρώτο γύρο πήρε η Μπαρτσελόνα, που επικράτησε του Περιστερίου με 101-72 στην έδρα του. Η διαφορά ήταν εμφανής μεταξύ των δυο ομάδων και ενισχυόταν περισσότερο από το γεγονός ότι οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά, αφού το Περιστέρι έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια. Πάντως, για τον Ελληνα τεχνικό το παιχνίδι είχε και τα καλά του, που έχουν να κάνουν με την πολύ καλή απόδοση των νεαρών παικτών Σταματόπουλου, Μητρόπουλου, Ιμπέζα.

  • Η ανεύρεση όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν ο σκοπός της συνάντησης που είχε η πρόεδρος του οργανισμού «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου, με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών, Γιάννη Ιωαννίδη. Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε ο φιλικός αγώνας που θα διεξαχθεί στις 19 του Γενάρη στο Ηράκλειο μεταξύ της Εθνικής ανδρών και ελπίδων, που χαρακτηρίζεται σαν προσφορά στο πρόγραμμα του εθελοντισμού της «Αθήνα 2004».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ