Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μπερδεμένη απόφαση

Ακριβά θα στοιχίσει στον Ολυμπιακό ο κερματοπόλεμος που έγινε στη Γλυφάδα την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκού. Δεν ξέρουμε τι αξίας μπορεί να ήταν τα κέρματα που πέταξαν οι οπαδοί του, σίγουρα όμως η ερυθρόλευκη ΚΑΕ καλείται να πληρώσει πρόστιμο 3 εκατ. δρχ. (8.805 ευρώ) σύμφωνα με τη χτεσινή απόφαση του Αθλητικού Δικαστή κ. Φώσκολου. Με πρόστιμο 1.600.000 δρχ. τιμωρήθηκε και ο Παναθηναϊκός για τη συμπεριφορά των οπαδών του.

Βέβαια από το σύνολο της ποινής προκύπτει ότι ο αρμόδιος δικαστής τα μπέρδεψε κάπως τα πράγματα αφού θέλησε να εφαρμόσει το άρθρο 32 του κανονισμού που ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις, παρεκκλίνοντας κάπως την πορεία του. Και αυτό γιατί ναι μεν απέρριψε την ένσταση του Ολυμπιακού για κακή διακοπή του αγώνα, δέχτηκε όμως ότι κακώς οι διαιτητές έγραψαν σαν σκορ αγώνα το 20-0 αφού κανονικά έπρεπε να μετρήσει το 63-52. Παράλληλα, επέβαλε ποινή αφαίρεσης 2 βαθμών αλλά από το νέο πρωτάθλημα (!!!).

Ο Ολυμπιακός θα προσφύγει πιθανότατα στο ΑΣΕΑΔ γιατί θεωρεί ότι η αφαίρεση δύο βαθμών δεν είναι νομότυπη (αν έπρεπε να εφαρμοστεί το άρθρο 32 θα έπρεπε η αφαίρεση των βαθμών να επιβληθεί άμεσα και όχι να... διαιωνιστεί η ποινή για τον Ολυμπιακό για ένα ματς της φετινής κανονικής περιόδου στην... επόμενη σεζόν).

Στην απολογία του ο Ολυμπιακός μέσω του νομικού του συμβούλου κ. Πετράτου υποστήριξε ότι δε θα έπρεπε να εφαρμοστεί (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) το άρθρο 32 (προβλέπει και αφαίρεση βαθμών) υπογραμμίζοντας ότι οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τελειώσει ομαλά το παιχνίδι. Σύμφωνα με τους ερυθρολεύκους υπήρξε προκλητική συμπεριφορά από τον Λάζαρο Βορεάδη μετά τη δεύτερη διακοπή όταν σφύριξε 7 φορές σε βάρος του Ολυμπιακού και καμία σε βάρος του ΠΑΟ, ο σύλλογος συμμορφώθηκε πλήρως προς τις υποδείξεις της αστυνομίας, ενώ όπως τονίστηκε και από τον παρατηρητή του ματς κ. Νιγιάννη, ο αστυνομικός διευθυντής στην πρώτη διακοπή συνιστούσε μη εκκένωση, αλλά μετά τη δεύτερη εγγυήθηκε την εκκένωση του γηπέδου (έχουμε σκληρές δυνάμεις ήταν η φράση του) και συνιστούσε τη μη διακοπή. Τονίστηκε επίσης η πρόκληση από πλευράς Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που φαίνεται και στο βίντεο να πετάει το μπουκάλι προς την εξέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός επιχειρηματολόγησε και για την ένστασή του, προσκομίζοντας βίντεο της ΕΡΤ, όπου ο Λάζαρος Βορεάδης καλεί τον Νίκο Παπαδημητρίου να φύγουν (άρα είχε αποφασίσει να διακόψει το ματς, ενώ την απόφαση την παίρνει ο πρώτος ρέφερι, δηλαδή ο Παπαδημητρίου) ενώ καθώς αποχωρούν δε φαίνεται να τους... σημαδεύουν αντικείμενα.

Ντέρμπι με διαρκείας

Από το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή αρχίζει ο Ολυμπιακός να εφαρμόζει τα καινούρια μέτρα που εξήγγειλε η διοίκηση της ομάδας σχετικά με τα εισιτήρια όπου πλέον θα είναι μόνο διαρκείας. Οπως γνωστοποίησε χτες στον ΕΣΑΚΕ δε θα κυκλοφορήσει εισιτήρια για το ντέρμπι του πρωταθλήματος της Α1 με την ΑΕΚ που θα διεξαχθεί την Κυριακή στη Γλυφάδα,.

Ετσι λοιπόν προς το παρόν τον αγώνα από πλευράς ερυθρολεύκων αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 400 άτομα που έχουν ήδη μπλοκ διαρκείας αλλά βέβαια και όσοι θα προμηθευτούν τέτοιο εισιτήριο που ήδη διαθέτει ο Ολυμπιακός. Βέβαια αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους οπαδούς της ΑΕΚ που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι αφού ο Ολυμπιακός δε βγάζει μεμονωμένα εισιτήρια δε θα μπορεί να πάρει το 30% που δικαιούται ο «Δικέφαλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ