Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο «αντίο» στην σ. Πόπη Χρυσογονίδη

Το τελευταίο «αντίο» στην κομμουνίστρια εργάτρια, στην πρωτοπόρα αγωνίστρια του εργατικού κινήματος, που «έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο 28/11 στα 77 της χρόνια, στη συντρόφισσα Πόπη Χρυσογονίδη, είπαν την περασμένη Δευτέρα στην Ελευσίνα συγγενείς, φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοί της.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής τελετής η συντρόφισσα ήταν σκεπασμένη με τη σημαία του τιμημένου ΚΚΕ, στο οποίο παρέμεινε πιστή και υπηρέτησε αταλάντευτα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, ενώ στο πλάι της σύντροφοι είχαν πάρει θέσεις τιμητικής φρουράς, με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκ μέρους του ΚΚΕ την αποχαιρέτησε ο Κώστας Κώνστας, μέλος του ΤΓ Βορειοδυτικής Αττικής του Κόμματος, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση της, στις ταξικές μάχες που έδωσε, παρά τις δυσκολίες της ζωής, ως εργάτρια στην ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας, όπου διετέλεσε και μέλος του ΔΣ του σωματείου. «Αποτελούσε πραγματικά ξεχωριστή μορφή του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ τη δεκαετία του '80 και στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα, στην κρίση του 1991, υπερασπίστηκε αταλάντευτα τον επαναστατικό του χαρακτήρα με σθένος και πίστη», είπε ο Κ. Κώνστας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δράση της μέσα από τις γραμμές του παραρτήματος της Εθνικής Αντίστασης, ως γραμματέας και πρόεδρός του. «Στη γειτονιά της και σε όλη την πόλη την αναγνώρισαν και την εκτιμούσαν ως κομμουνίστρια αγωνίστρια που πάντα "έδινε το χέρι σε όποιον σηκώνεται". Είχε πάντα βαθιά γνώση των λαϊκών προβλημάτων. Είχε γνήσια ταξική αγάπη για τους ανθρώπους του μόχθου, για τους απόμαχους της δουλειάς, για τη νεολαία. Αν κάποιος στην Ελευσίνα προσπαθούσε να προσωποποιήσει αυτό που λέμε τις βαθιές ρίζες του Κόμματος στο λαό, στην εργατική τάξη, στο μυαλό του μπορούσε να φέρει το πρόσωπο της συντρόφισσας Πόπης. Πάντα ένα με το λαό της περιοχής. Και ένα βήμα μπροστά σαν κομμουνίστρια. Σεβαστή από όλους τους αντιπάλους. Μαχητική και ακούραστη», είπε μεταξύ άλλων.

Εκ μέρους του Παραρτήματος Ελευσίνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την αποχαιρέτησε η Βούλα Παπανικολάου, περιγράφοντας τη γενναία της στάση το τελευταίο διάστημα, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, αλλά και το πόσο σημαντική ήταν η δράση της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ