Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Δύο αστυνομικοί από το Λούιβιλ, που πυροβόλησαν και σκότωσαν την Μπριόνα Τέιλορ, Αφροαμερικανίδα νοσηλεύτρια, αποπέμφθηκαν από το αστυνομικό σώμα. Μαζί με έναν συνάδελφό τους είχαν εισβάλει τον περασμένο Μάρτη στο διαμέρισμα της 26χρονης Αφροαμερικανίδας εκτελώντας ένταλμα με βάση το οποίο δεν ήταν υποχρεωμένοι προηγουμένως να χτυπήσουν την πόρτα ή να αναγγείλουν ποιοι είναι. Ο σύντροφός της πυροβόλησε μια φορά (τραυματίζοντας στο πόδι έναν αστυνομικό) με ένα όπλο που κατείχε νόμιμα, νομίζοντας ότι ο πρώην φίλος της Μπριόνα προσπαθούσε να μπει στο σπίτι. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν, πυροβολώντας 32 φορές, με έξι σφαίρες να χτυπούν τη νεαρή γυναίκα.

ΜΟΣΧΑ.-- Η Ρωσία διεύρυνε χτες τις κυρώσεις σε βάρος Βρετανών αξιωματούχων «που εμπλέκονται στην κλιμάκωση των αντιρωσικών κυρώσεων», ως απάντηση σε κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον Οκτώβρη από τη Βρετανία, με αφορμή τη φερόμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι. Προχτές η Ρωσία απάντησε με κυρώσεις σε Γερμανούς αξιωματούχους, ως απάντηση στις κυρώσεις της Γερμανίας για κυβερνοεπίθεση το 2015 στην κυβέρνηση, με την κατηγορία ότι πίσω από την επίθεση ήταν η Ρωσία.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Σε σύντομο τηλεοπτικό διάγγελμα προχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο 75χρονος Αλγερινός Πρόεδρος, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, λίγο μετά την επιστροφή στη χώρα έπειτα από δίμηνη νοσηλεία στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για την πανδημία Covid-19. Ο Τεμπούν ευχήθηκε «καλή χρονιά σε όλους τους Αλγερινούς», με την προσδοκία πως «ίσως είναι πολύ καλύτερη από το 2020».

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η ΕΕ εξέφρασε χτες λύπη για την καταδίκη από δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας της 31χρονης αγωνίστριας υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών Λουτζέιν αλ Χαδλούλ. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι θα αποφυλακιστεί γρήγορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ