Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Αντιδράσεις για την κατάργηση γραμμών

Κατηγορηματικά αντίθετοι είναι οι πιλότοι και οι τεχνικοί αεροπλάνων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) με την απόφαση της διοίκησης να διακόψει από την ερχόμενη Δευτέρα πέντε πτήσεις εξωτερικού και να περικόψει τις πτήσεις προς Αυστραλία.

Με ανακοινώσεις τους η Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) και η Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ) καταγγέλλουν τη «χωρίς μελέτη» αναστολή δρομολογίων στρατηγικής σημασίας και τονίζουν ότι με τέτοιες κινήσεις η ΟΑ μετατρέπεται σε μικρό περιφερειακό και ασήμαντο αερομεταφορέα.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της ΟΑ έχει αποφασίσει σε πρώτη φάση να διακόψει από την ερχόμενη Δευτέρα τα δρομολόγια προς Ζυρίχη, Μάντζεστερ, Νάπολη, Μασσαλία και Αμμάν, ενώ εξετάζει και περικοπή των δρομολογίων προς Αυστραλία.

Η ΕΠΤΑΟΑ χαρακτηρίζει έγκλημα το ξεπούλημα της ΟΑ, υπογραμμίζει ότι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης είναι αντίθετες με τα συμφέροντα των απανταχού Ελλήνων και τονίζει ότι «δεν μπορεί να είναι προβληματική μια επιχείρηση με εισπράξεις για το 2001 - και μάλιστα σε συνάλλαγμα - πάνω από 360 δισ. δρχ.».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ΟΑ θα πρέπει να προσλάβει άμεσα τεχνικούς, όχι μόνο για τη συντήρηση του δικού της στόλου, αλλά και ξένων εταιριών που επιθυμούν τα αεροσκάφη τους να είναι το ίδιο ασφαλή όπως της ΟΑ. Παράλληλα, θα πρέπει να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις σε εξοπλισμό, ώστε το σύγχρονο επισκευαστικό κέντρο που κατασκευάζεται στα Σπάτα, να παίξει το ρόλο του και να καταστεί διεθνές.

Τέλος, οι τεχνικοί θεωρούν ότι λύση είναι να παραμείνει η ΟΑ στο κράτος, με πολιτική πρόθεση και εντολή να λειτουργήσει σωστά και να παίξει το ρόλο που της αρμόζει.

Αυξάνει μερίδιο στο εσωτερικό

Κατά 12% αύξησε η «Ολυμπιακή Αεροπορία» το μερίδιό της στην εσωτερική αγορά τον περασμένο Δεκέμβρη, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα το 2000, παρά την πολιτική απαξίωσης και συρρίκνωσης που ακολουθεί χρόνια τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεπουλήσει την εταιρία στους ιδιώτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρία, τον Δεκέμβρη του 2000 κατείχε το 50% της εγχώριας αγοράς και τον περασμένο Δεκέμβρη το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 62%. Το ίδιο διάστημα το ποσοστό πληρότητας των αεροσκαφών της ΟΑ στις πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκε από 55% σε 57%.

Οσον αφορά την επιβατική κίνηση της ΟΑ μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη στη Ν. Υόρκη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη κατά 7,6%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ