Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα στοιχεία για την περίπτωση βιασμού και αρπαγής 10χρονου κοριτσιού

Σημαντικά στοιχεία περιλαμβάνονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, βάσει του οποίου αποφασίστηκε η παράταση της προφυλάκισης για ακόμη 6 μήνες της 33χρονης Ειρήνης Μούρθου, που κατηγορείται για βιασμό και αρπαγή 10χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, στην Κάτω Τούμπα, όταν το ανήλικο κορίτσι επέστρεφε στο σπίτι από το σχολείο, μαζί με δυο συμμαθητές της, η 33χρονη προφασίστηκε ότι κάτι είχε συμβεί στη μητέρα του κοριτσιού, την άρπαξε και την οδήγησε στο σπίτι της στην Καλαμαριά. Εξι μήνες μετά, έρχεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με ημερομηνία έκδοσης 18/12/2020 να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα όσα έγιναν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο βούλευμα:

«Περαιτέρω, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, υπήρξαν βάσιμες ενδείξεις ότι η κατηγορούμενη παρήγαγε και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθότι αφού αφαίρεσε τα ρούχα της ανήλικης, την έλουσε και έριξε λάδι στο σώμα της, στη συνέχεια της φόρεσε τα δικά της ρούχα και την έβαψε με μακιγιάζ στα χείλη και στα μάτια και άρχισε να την φωτογραφίζει με τρόπο ώστε, να προκαλείται γενετήσια διέγερση». Και παρακάτω αναφέρεται: «Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι εξέθεσε σε κίνδυνο την ανήλικη καθότι την αφαίρεσε από την επίβλεψη των γονέων της, της χορήγησε ναρκωτικές ουσίες που είχαν ουσιώδη επίδραση στον οργανισμό της». Μάλιστα, «από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην ανήλικη, ανευρέθηκαν στο αίμα και στα ούρα της οι ουσίες κοκαΐνη, βενζουλεκγονίνη και αλπραζολάμη (ναρκωτική ουσία του φαρμακευτικού σκευάσματος Xanax), ενώ σύμφωνα με την από 6/8/2020 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης κατά την εξέταση ανάλυσης DNA αποσταλέντος πειστηρίου (ερωτικού βοηθήματος) ανευρέθη ο γενετικός τύπος τόσο της ανήλικης παθούσας όσο και της κατηγορούμενης».

Στις 27 Νοέμβρη 2020 ο αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία, όπως και το γεγονός ότι η 33χρονη προσπάθησε να διαφύγει όταν έμαθε ότι η αστυνομία αναζητούσε την ίδια και το 10χρονο κορίτσι, πρότεινε να συνεχιστεί η προφυλάκιση. Από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, το Συμβούλιο έκρινε ότι η εν λόγω δικογραφία χρειάζεται συνέχιση της έρευνας, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής της 33χρονης, ειδικότερα δε για τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες επιβλήθηκε η κράτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ