Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας

Σε ακόμα πιο κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο κρατούμενος απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας, που σήμερα Τρίτη κλείνει 33 μέρες μόνο με νερό. Η κατάστασή του έχει χειροτερεύσει, αφού έχει απομείνει αποσκελετωμένος και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνει ή να υπάρξει βαριά βλάβη στην υγεία του. Σημειωτέον, ήδη υπάρχει εισαγγελική διάταξη προς τους γιατρούς για τον απεργό πείνας, που κινδυνεύει να πέσει σε κώμα, όπως είπε και η συνήγορός του Ι. Κούρτοβικ. Χτες δόθηκε άδεια να τον επισκεφτούν η γυναίκα του και το παιδί του.

Χτες, σε νέα διαδικτυακή εκδήλωση από την πρωτοβουλία υποστήριξης του κρατούμενου, η πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατήγγειλε μεταξύ άλλων αυθαιρεσίες και νομικές ακροβασίες, δυσμενή και διακριτική μεταχείριση του συγκεκριμένου κρατούμενου από την πολιτική εξουσία. Για τον κρατούμενο απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για τη δράση της «17 Νοέμβρη», δημοσιοποιήθηκε παρέμβαση - έκκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την Κυριακή διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στον κρατούμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ