Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ο αθλητισμός είναι ζωή, στηρίξτε τον τώρα»

Αθλητές και προπονητές από όλα τα σπορ πραγματοποίησαν κινητοποίηση με αίτημα την επιστροφή στα γήπεδα

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής
Από την κινητοποίηση της Παρασκευής
Την επιστροφή της αθλητικής δραστηριότητας στις μικρές κατηγορίες αλλά και στο ευρύτερο φάσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού απαίτησαν αθλητές και προπονητές από όλα τα σπορ με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος την περασμένη Παρασκευή. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δεκάδες αθλητές και προπονητές ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και άλλων σπορ έδωσαν το «παρών» στο Σύνταγμα, με κεντρικό σύνθημα «Ο αθλητισμός είναι ζωή, στηρίξτε τον τώρα». Διεκδίκησαν την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας, απαιτώντας από την πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα το αίτημά τους για επιστροφή στα γήπεδα, παρέχοντας τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που ορίζουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες (π.χ. πραγματοποίηση τεστ κορονοϊού).

Οπως επεσήμαναν οι αθλητές, το πολύμηνο lockdown στον αθλητισμό, πέραν των συνεπειών σε αγωνιστικό επίπεδο, αποτελεί και κοινωνικό πρόβλημα, αφού η πλειοψηφία αθλητών και προπονητών αντιμετωπίζουν σημαντικά βιοποριστικά προβλήματα όλο αυτό το διάστημα - στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, τρεις αθλητές επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Καταγγέλθηκαν επίσης απαράδεκτες τοποθετήσεις ότι ο αθλητισμός αποτελεί «εστία μαζικής μόλυνσης», όταν σε όλες τις έρευνες και στα τεστ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα η θετικότητα στον κορονοϊό στα τεστ που έχουν γίνει στον αθλητισμό δεν ξεπερνάει το 0,5%. Ετσι, οι αθλητές ζήτησαν ίση αντιμετώπιση από την πολιτεία με τους αθλητές των επαγγελματικών κατηγοριών (Super League 1, Superleague 2, Basket League, Volleyleague ανδρών), οι οποίες εξαιρούνται των απαγορεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ