Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθεί πίσω η απόφαση σύμπραξης του δήμου Αθήνας με ιδιωτική εταιρεία για την «ανάπλαση» του Στρέφη

Να παρθεί πίσω η απόφαση σύμπραξης του δήμου Αθήνας με την εταιρεία «Prodea Investments» για τη λεγόμενη ανάπλαση του Στρέφη απαιτούν οι ΚΟ Νεάπολης - Εξαρχείων του ΚΚΕ και καλούν τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής, τη νεολαία να παλέψουν, οργανωμένα, μέσα από τους φορείς τους, απέναντι στα σχέδια που υποβαθμίζουν τις λαϊκές ανάγκες.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις του Κόμματος σημειώνουν:

«Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί για την "αστική ανάπλαση" στο Κέντρο της Αθήνας και έχει ενημερώσει εργαζόμενους - κατοίκους - νέους, αποκαλύπτοντας τις κοινές προθέσεις της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. Η νέα εξέλιξη που αφορά το λόφο του Στρέφη και την ανάπλασή του, είναι άλλο ένα κομμάτι στο παζλ παρεμβάσεων μαζί με τα εξής που αναφέρουμε ενδεικτικά:

  • Την τμηματική - πλέον - υλοποίηση του "Μεγάλου Περιπάτου".
  • Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού - Λεωφόρου, ανάμεσα σε Ελληνικό Δημόσιο - ΠΑΕ ΠΑΟ - ΑΕΠ ΕΛΑΙΩΝΑ - Δήμο Αθήνας.
  • Την "αξιοποίηση" του Εθνικού Κήπου και του λόφου του Φιλοπάππου με την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείρισή τους.
  • Την αλλαγή χρήσεων στις ζώνες στο Πάρκο Γουδή, για εμπορευματική χρήση.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο δήμο Αθήνας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" καταψήφισαν όλα τα παραπάνω. Ειδικά για το λόφο του Στρέφη αναπτύξαμε το εξής σκεπτικό:

  • Οτι η εγκατάλειψη του λόφου έχει την υπογραφή όλων των δημοτικών αρχών και της σημερινής.
  • Οτι η μελέτη και οι αναγκαίες παρεμβάσεις ανάπλασης δεν έχουν την ανάγκη κανενός ιδιώτη.
  • Οτι η ''δωρεά'' της "Prodea" είναι επένδυση άμεσου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, για την οποία συμπράττει ο δήμος.
  • Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης, καθαριότητας, φωτισμού, δημιουργίας παιδικής χαράς και άλλα, με ευθύνη δήμου και κράτους.

Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή (ΝΔ) θέλει να υλοποιήσει σειρά παρεμβάσεων που θα βγάζουν ωφελημένες τις μεγάλες επιχειρήσεις των κλάδων του εμπορίου, του τουρισμού, του real estate και άλλων.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από επιμέρους διαφοροποιήσεις, κινούνται στη γραμμή των κομμάτων τους και έχουν τις δικές τους ευθύνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε αρχικά τον "Μεγάλο Περίπατο" και τώρα κάνει αντιπαράθεση στα επιμέρους, εμφανίζοντας την εξέλιξη με τον Στρέφη ως κεραυνό εν αιθρία. Συμφωνεί με τη στρατηγική του συνολικού σχεδίου γι' αυτό και χαιρέτισε τη δημοτική αρχή ότι επιτέλους "πέρασε (η δημοτική αρχή) από τη συκοφάντηση της Ανάπλασης Αθήνας στην υιοθέτηση και συνέχιση πολλών προτάσεών μας". Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και τη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό - Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ μαζί με το ΚΙΝΑΛ έχουν εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΑΕ για τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου και του λόφου Φιλοπάππου. Το δε ΚΙΝΑΛ συμπράττει από την αρχή στην υλοποίηση του σχεδίου, ψηφίζοντας σχεδόν κάθε πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και παραθέτοντας μέσω της παράταξής του ένα συμπληρωματικό σχέδιο ευρύτερης ανάπλασης, φυσικά με τον ίδιο στόχο.

Το επενδυτικό και χωροταξικό πλαίσιο για την Αθήνα, όπως διαμορφώνεται από τις κυβερνήσεις (προηγούμενες και τωρινή), είναι τμήμα του γενικότερου σχεδιασμού για την Αττική και έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτήν τη βάση προτάσσονται έργα με τέτοια στόχευση και χάνουν το δρόμο τους αναγκαίες παρεμβάσεις για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και των κατοίκων της πόλης, για ελεύθερους χώρους, σχολεία και παιδικούς σταθμούς, έργα αντισεισμικής ή αντιπλημμυρικής προστασίας κ.λπ.

Η ένταση της καταστολής είναι αναγκαίο συμπλήρωμα μιας πολιτικής που έχει για θεό την προστασία και προώθηση των επενδύσεων και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και ταυτόχρονα την αντιμετώπιση του οργανωμένου λαϊκού παράγοντα που αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική ευρύτερα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής, τη νεολαία να παλέψουν απέναντι σε αυτά τα σχέδια που υποβαθμίζουν τις λαϊκές ανάγκες, οργανωμένα, μέσα από τους φορείς τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ