Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Στήριξη Confindustria στον Ντράγκι

Τη βιασύνη των Ιταλών μεγαλοβιομηχάνων να προχωρήσουν αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις σημαντικές για τη διάσωση του μεγάλου κεφαλαίου διαμήνυσε ο επικεφαλής της ένωσής τους, της Confindustria, Κάρλο Μπονόμι.

Σε αυτήν τη βάση, η Confindustria εξέφρασε τη στήριξή της στον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι να σχηματίσει κυβέρνηση που φαίνεται στηρίζουν τα περισσότερα αστικά κόμματα. Μετά από χτεσινή συνάντηση που είχε ο Ντράγκι με διάφορες εργοδοτικές ενώσεις, ο Μπονόμι δήλωσε ότι «εκφράσαμε την πιο πεπεισμένη στήριξή μας για τη δράση που πρέπει να αναληφθεί, με την αληθινή ελπίδα ότι η κοινοβουλευτική συναίνεση που θα διατηρηθεί για το πρόγραμμά του (σ.σ. του Ντράγκι) θα είναι πλατιά και σθεναρή, γιατί υπάρχουν πολλά να γίνουν και πρέπει να γίνουν γοργά και σωστά...».

Στο μεταξύ, ο ιδρυτής των «Πέντε Αστέρων» Μπέπε Γκρίλο δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη δημιουργία νέου «υπερ-υπουργείου», με στόχο την αναμόρφωση της ιταλικής οικονομίας, ώστε να γίνει «περιβαλλοντικά βιώσιμη». Αναφερόμενος σε άλλες χώρες - όπου το κεφάλαιο προτάσσει τη στροφή σε «πράσινες» μπίζνες και την «οικολογική μετάβαση» - είπε ότι «Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα και άλλες χώρες έχουν ήδη ένα τέτοιο υπερ-υπουργείο για τον οικολογικό μετασχηματισμό (...) σύντομα όλοι θα πρέπει να διαθέτουν ένα τέτοιο. Το απαιτεί η φύση, η κοινωνία και η οικονομία...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ