Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Εκκλήσεις για αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Την άμεση απομάκρυνση όλων των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από το λιβυκό έδαφος στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας του περασμένου Οκτώβρη επαναφέρει η έγκριση ανακοίνωσης της βρετανικής προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που χαιρετίζει παράλληλα την ανάδειξη νέας μεταβατικής κυβέρνησης (Προεδρικού Συμβουλίου και πρωθυπουργού).

Πιέσεις για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Λιβύη άσκησε χτες ξανά ο αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ. Ο στρατηγός ζήτησε την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτικών, με τους οποίους συνεργάζεται η λιβυκή μεταβατική κυβέρνηση «Γενικής Συμφωνίας» του απερχόμενου πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ, επισημαίνοντας τους κινδύνους που επισείει η παράταση της παρουσίας τους για τη διατήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας.

Χτες, επίσης ανακοινώθηκε ότι η έγκριση του νέου υπουργικού συμβουλίου που θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Ντμπέιμπα (που αναδείχθηκε από το Λιβυκό Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου στη Γενεύη) θα γίνει στη διάρκεια συνεδρίασης του εκλεγμένου λιβυκού κοινοβουλίου όχι στην ανατολική πόλη Τομπρούκ, που είναι η έδρα του, αλλά στην πόλη Σαμπράθα. Η Σαμπράθα, που απέχει περίπου 75 χλμ. από την πρωτεύουσα Τρίπολη, θεωρείται «ενδιάμεσος» σταθμός ανάμεσα στις δύο περιοχές που ελέγχουν οι δύο πλευρές, που στηρίζονται και από διαφορετικά ιμπεριαλιστικά κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ