Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Αντί να ενισχύεται κλείνουν κλινικές!

Νέα αγωνιστική παρέμβαση χτες από σωματεία που δρουν στη Δυτική Αττική

Συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου «Θριάσιο» και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκησή του πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής (Παράρτημα Θριασίου), τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, Εργαζομένων ΓΝΕ «Θριάσιο» και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας.

Τα σωματεία απαίτησαν να ανακληθεί το κλείσιμο των δύο κλινών της Γενικής ΜΕΘ, να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός για το κλείσιμο κλινικών (παιδιατρικής και ορθοπαιδικής), να ενισχυθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με προτεραιότητα στις κλινικές και ΜΕΘ Covid, να μονιμοποιηθούν οι δεκάδες συμβασιούχοι του νοσοκομείου που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες και σε πολλούς από αυτούς η σύμβασή τους λήγει τον Οκτώβρη. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μοναδικό νοσοκομείο σε μια τεράστια περιοχή, όπως είναι αυτή της Δυτικής Αττικής, όπου λειτουργούν εκατοντάδες εργοστάσια και άλλοι μεγάλοι χώροι δουλειάς, ζουν και εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, μεταξύ αυτών και από τις δύο κλινικές, ορθοπαιδική και παιδιατρική.

Αντιπροσωπεία των σωματείων παρουσίασε το πλαίσιο αιτημάτων στη συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος δεσμεύθηκε πως δεν υπάρχει κίνδυνος αναστολής λειτουργίας της ορθοπαιδικής, παραδέχτηκε ωστόσο την πιθανότητα να μην υπάρχει δυνατότητα νοσηλείας παιδιών στην παιδιατρική κλινική και να λειτουργούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία και το τμήμα Επειγόντων για παιδιά. Αναγνώρισε την ανάγκη επαναλειτουργίας των δύο κλινών ΜΕΘ, χωρίς όμως να δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει πάρει απόφαση για νέα κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα στην Ελευσίνα, προβάλλοντας το αίτημα ενίσχυσης του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ