Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΥΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Κινητοποίηση για την προστασία της υγείας του λαού

Από τη χτεσινή κινητοποίηση

MotionTeam

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Το αίτημα για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων ακούστηκε δυνατά χτες το απόγευμα στην κινητοποίηση στην πλατεία του Ευόσμου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων Μετάλλου & Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Επιχειρήσεων Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας και Γραφικών Τεχνών - Τύπου & Χάρτου.

Με τη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους του Ευόσμου, οι διαδηλωτές, οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής που έδωσαν το «παρών», απαίτησαν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα κρίσιμα αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος για μέτρα προστασίας και μαζικά τεστ στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.

Κατήγγειλαν ότι τα σκληρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου αποτελούν ομολογία της πολιτικής που αφήνει τον λαό εκτεθειμένο.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Κατσιμένης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Οπως είπε, «η κυβέρνηση αντί να ακούσει και να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, επέλεξε να αφήσει τον λαό εκτεθειμένο στις ορέξεις των ιδιωτών της Υγείας. Αφησε τα Κέντρα Υγείας όπως αυτό του Ευόσμου και τις ΤΟΜΥ της περιοχής αποδυναμωμένα, ενώ θα μπορούσαν να ενισχυθούν και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου. Δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για να αλλάξει η κατάσταση στις συγκοινωνίες όπου εν μέσω πανδημίας παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρείται η παραμικρή απόσταση ανάμεσα στους επιβάτες. Ανοιξε τα σχολεία με τους ίδιους όρους που τα έκλεισε, με τους μαθητές να στοιβάζονται σε ακατάλληλες σχολικές αίθουσες».

Στην πορεία που ακολούθησε, οι διαδηλωτές πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους, φωνάζοντας: «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις», «Δώστε λεφτά για την υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό στα νοσοκομεία» κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΝΔΗΜΙΑ (2021-12-18 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις αύριο σε Καρδίτσα και Πάτρα (2021-07-21 00:00:00.0)
Τείχος ανοσίας στον κορονοϊό και στις εγκληματικές πολιτικές (2021-01-06 00:00:00.0)
Δίπλα στα πολυτελή ξενοδοχεία οι διαλυμένες δομές δημόσιας Υγείας (2020-11-04 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν είναι «πρόβατα για σφαγή» (2020-03-24 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας - Να σταματήσει η αισχροκέρδεια! (2020-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ