Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποιήσεις αύριο σε Καρδίτσα και Πάτρα

Κινητοποίηση για άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς διοργανώνει αύριο Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Οπως σημειώνει στο κάλεσμά του, σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή, παρά τις διεκδικήσεις σωματείων και φορέων, «η κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ συνεχίζουν να αδιαφορούν, δεν απάντησαν καν στην επείγουσα ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν 86 σωματεία, σύλλογοι και φορείς της Πάτρας με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και ζητούσαν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η κατάσταση παραμένει τραγική! Τα τέσσερα νοσοκομεία του νομού μας δουλεύουν στο "κόκκινο", με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, με μετακινήσεις γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αλλά και σε εμβολιαστικά κέντρα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες συγχωνεύσεις και λουκέτα σε νοσοκομεία, ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των αναγκαίων υπηρεσιών Υγείας. Ταυτόχρονα, τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας, με μετακινήσεις προσωπικού και γιατρών από τις ΤΟΜΥ, προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο εμβολιασμού, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται άλλα περιστατικά και χιλιάδες ραντεβού να έχουν ακυρωθεί».

Στην Καρδίτσα

Απαιτώντας να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, αλλά και διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας οργανώνουν κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία (Alpha Bank). Την κινητοποίηση στηρίζει με απόφασή του και το Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ