Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίδραση ΥΠΕΞ με τηλεφώνημα στις ΗΠΑ

Ανάγοντας την αμερικανική κυβέρνηση σε ρυθμιστή της υπόθεσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, ενημέρωσε τηλεφωνικά, εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ V. Nuland για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια.

Βάζοντάς τα όλα στο ιμπεριαλιστικό παζάρι, συνομίλησαν επίσης για τον διμερή Στρατηγικό Διάλογο και «για θέματα αναφορικά με Δυτικά Βαλκάνια, Λιβύη, Συρία, Ινδία και Κίνα», όπως έλεγε κατόπιν ο Δένδιας, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Κύπριο ομόλογό του, Ν. Χριστοδουλίδη, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» της Αθήνας και συζητώντας τρόπους αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα.

Εξάλλου, το ελληνικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο» την τέτοια εξαγγελία, χαρακτηρίζοντάς την «κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα οποία καλούν την Τουρκία να απέχει από μονομερείς και προκλητικές ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή».

Εξάλλου, στη Γαλλία μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, αρχικά στην αεροπορική βάση Μερινιάκ, έδρα της «Dassault Aviation», όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή για την παραλαβή του πρώτου από τα 18 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη «Rafale» που αγόρασε η κυβέρνηση. Ακολούθως, μεταβαίνει στο Παρίσι, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, καθώς «τρέχουν» κι άλλα σχέδια, όπως η παραγγελία νέων φρεγατών, η ενίσχυση κοινών δράσεων στην Ανατ. Μεσόγειο, η αποστολή ελληνικού ένοπλου τμήματος στο Μάλι της Αφρικής σε υποστήριξη των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν εκεί κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ