Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΤΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίπλα στα πολυτελή ξενοδοχεία οι διαλυμένες δομές δημόσιας Υγείας

Σε καταψύκτη πλοίου ξέμειναν 50 δείγματα από ασθενείς!

Την αποκαλυπτική καταγγελία της Ενωσης Ιατρών του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου (ΕΙΘΕΛ) για την παραμονή 50 δειγμάτων (ασθενών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες) προς ανίχνευση κορονοϊού απ' το νησί της Λέρου στα αζήτητα, σε καταψύκτη πλοίου, σχολιάζει η ΤΕ Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικίνδυνης διαχείρισης από την κυβέρνηση για την εξάπλωση της πανδημίας».

Σημειώνει δε αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες κυβερνήσεων και κεφαλαίου: «Στα νησιά του Βόρειου Συγκροτήματος περισσεύουν οι πολυτελείς ξενοδοχειακές - τουριστικές υποδομές, όμως η υγεία και η ζωή των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών, δεν είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία τους αφήνει εκτεθειμένους στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα νοσοκομεία παραμένουν ακόμα "γυμνά" από βασικές ειδικότητες μόνιμου προσωπικού, όπως πνευμονολόγου, παιδιάτρου, νοσηλευτών. Δεν υπάρχουν αίθουσες ΜΕΘ, παρά μόνο στη Ρόδο! Το κλιμάκιο ΕΟΔΥ δεν είναι μόνιμο. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μηχανολογικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικό».

Η ΤΕ καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των νησιωτών, των σωματείων και των φορέων τους που δεν σταμάτησαν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας να ζητούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, όπως επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζικές μόνιμες προσλήψεις κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ